Çakıştırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selamlar,
Ekte yaptığım excel çalışmasında Sayfa 1'e girilen sayıları Sayfa 2'de ve Sayfa 2'ye girilen sayıları Sayfa 1'de karşılıklı olarak kontrol ederek çakıştırma yapılabiliyor. çakışma olmaması durumunda karşısında hata mesajı çıkıyor ve hatalı olanları süzerek çakışmayanları tespit edebiliyorum.
Ancak bunun yerine bu işlemi tek sayfada verileri iki ayrı sütuna girerek ve bir "CommandButton" ile tıklayarak hangi sütunda eksiklik olduğunu bulup, eksik olan sayı veya sayıları başka bir sütünda gösterebilen bir komut verilebilir mi? Böyle bir makro için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
İlginize teşekkür ederim, ancak bu benim yaptığımdan çok farklı değil sadece aynı sayfada. Benim için sütunlardaki sayıları çakıştırıp, çakışmayanları ayrıca gösterecek bir komut düğmesi gerekiyor. Çünkü ben örnekteki gibi 8-10 satır değil 3000-4000 satır için uygulamada bulunacağım.

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
eksik anlamışım.

bununla birlikte verdiğim örnek sizin çalışmanızın bir benzeri değildir. excel'de bir konu için aynı sonucu veren yüzlerce farklı yöntem kullanabilirsiniz. bu yöntemlerin aynı olduğu anlamına gelmez.

forumda ihtiyacınızı karşılayacak onlarca örnek bulabilirsiniz. "mükerrer kayıt" vb ifadelerle arama yapınız.