Arkadaşlar merhaba, ekteki dosyada istemiş olduğum yardım hakkında bir açıklama yaptım. acil yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarla
Saygılarla
Ekli dosyalar
-
20.5 KB Görüntüleme: 38
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Muygun bey ilginiz için tşk ederim ancak tek bir personele 12-21 mesaısı yazdıgım zaman hata almaktayım.Selamlar,
Formül düzenlenerek sorun çözümlenebilir fakat mesela pazartesi gününde yazılı değerler nedir anlamadım. Ben giriş çıkış saatleri olarak yorumladım. Eğer öyle ise 10:00-10:30 arasını bu değerlerden nasıl tesbit edeceğiz. "10:30" değerini tabloda bir türlü göremedim. Günlere giriş çıkış saatlerini girerken 10:30 da mesaisi biten kişiye değer olarak ne yazacaksınız. Bunları açıklarsanız çözümlemek daha kolay olacaktır.
Muygun bey ilginiz için tşk ederim ancak tek bir personele 12-21 mesaısı yazdıgım zaman hata almaktayım
Merhaba
Hatayı nerde verdi.?
Yaptığım tablo üzerinde uygulayarak belirtirseniz (yada hatalı tabloyu buraya ekleyin) tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.
ekteki gibi yazınca saatleri sonuç çıkmamaktadır.Muygun bey ilginiz için tşk ederim ancak tek bir personele 12-21 mesaısı yazdıgım zaman hata almaktayım
Merhaba
Hatayı nerde verdi.?
Yaptığım tablo üzerinde uygulayarak belirtirseniz (yada hatalı tabloyu buraya ekleyin) tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.
saygılarla
Konu hakkında sorun gerçektende burada fakat çözümünü bulamadım hiçbir şekilde. Ayrıca ilginizden dolayı verdiğiniz emekten dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.Merhaba
Syn Korhan AYHAN hocamda bir çözüm üretmiş ama, benimde takıldığım ve çözemediğim nokta
ilk örnek dosyada CAHİDE isimli kişiye p.tesi için yazdığı 24:4 aralığı (yani gün sonunun diğer güne sarkması)
Bu zaman aralığının alt tabloda
24:00 - 00:30
00:30 - 01:00
01:00 - 01:30
01:30 - 02:00
02:00 - 02:30
02:30 - 03:00
03:00 - 03:30
03:30 - 04:00
aralıklarında hangi günde geçiyorsa o gün için 1 personel sayısını bulması gerekiyor.
Konu hakkında sorun gerçektende burada fakat çözümünü bulamadım hiçbir şekilde. Ayrıca ilginizden dolayı verdiğiniz emekten dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Sn Muygun, yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı harcadığınız zaman ve emekten dolayı sonsuz saygılarımı sunar teşekkürü bir borç bilirim. Yaptığınız çalışma son derece mükemmel ama aynı şekilde 24 sonrasını hesaplamamaktadır.Merhaba
Değişik bir çözüm daha buldum oldukça uzun bir çözüm oldu.
Tablo tüm formülleri yeterince uygularsam buraya atamayacağım kadar büyüyor. O nedenle denemek isterseniz bir işlem yapmanız gerekiyor.
hs sayfasında E23:GA23 aralığını (gri hücreleri) kopyalayıp E2365:GA2365 aralığına kadar çoğaltın.
Daha sonra sonuç sayfasına girerek deneme yapın.
Umarım doğru sonuç veriyordur.
İyi çalışmalar.
Muygun bey, yine aynı şekilde 24'den sonrasını hesaplamamaktadır. ekte bilginize sunulur. bu hiçbir şekilde mümkün olmayacak dediğim gibi sanırım ama olacaksa eğer bir ihtimal varsa daha az formüllü olursa çok sevineceğim.Merhaba
Aslında imkansız değil.
bu tabloda (ve üsttteki mesajımın ekindeki tabloda) 24 öncesi ve 24 sonrası dahil saydırdım. Tablo doğruluğunu istenileni verip vermediğini siz kontrol edebilirsiniz.
Bu tabloda (kodları diğer günlere kopyalamadığım için) sadece pazartesi gününe 3 deneme girişi yaptım. Sonuç sayfasında alt tabloya gelen sayıların doğruluğunu kontrol edin. Hatalı sayı varsa (örn: şu saat aralığında sayı şu olmalıydı gibi) bilgilendirin kodları tekrar gözden geçireyim.
Sonuç doğru ise;
yapmanız gereken hs sayfasında H27 ile FS27 aralığını (mavi renkli alan) kopyalayıp H2365 ile FS2365'e kadar yapıştırmak.
İyi çalışmalar.
Umarım çözümü bulurum, benim için sorun yoktur benim pc'de (işyeri) 2gb ram bulunmaktadır fakat bu programı kullanacak yaklaşık 150 şubemde bu kadar yüksek ram'i olan pc sayısı azdır bundan dolayı onların mahrum kalmasını yada madur kalmasınıda istemem birisi kullanıp diğeri kullanamadığında yada yavaşlığından dolayı excelin isyan edeceğinde benim için olumsuzluk olur.Sorunu anladım. Çözüm ise mevcut kodları biraz daha artırmada.
Ve üst mesajda belirttiğinize göre bu çözüm yöntemi tercihiniz dışında
Umarım çözüm bulursunuz.
İyi çalışmalar.
Umarım çözümü bulurum, benim için sorun yoktur benim pc'de (işyeri) 2gb ram bulunmaktadır fakat bu programı kullanacak yaklaşık 150 şubemde bu kadar yüksek ram'i olan pc sayısı azdır bundan dolayı onların mahrum kalmasını yada madur kalmasınıda istemem birisi kullanıp diğeri kullanamadığında yada yavaşlığından dolayı excelin isyan edeceğinde benim için olumsuzluk olur.
yaptıklarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım.