çalışılan dosyaya kapalı dosyadan veri almak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
çalıştığım sayfa açıkken masa üzerindeki kapalı dosyadan veri almak istiyorum ve kapalı dosya her değiştiğinde çalışma sayfasındaki veriyi güncellemeli konu ile ilgili olarak yardımcı olacak varmı

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
buna benzer birşey bende istiyorum.
yani ağda bulunan bir excel dosyasından agda bulunan diğer bilgisayarlar aynı anda veri cekebilirmi.
ayrıca bu ortak kullanımdaki excel dosyası sürekli acık ve güncellenip veri girilmekte.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TR
Aynı şekilde birşey bana da lazım , ağ üzerinde bulunan bir excel dosyasının kapalıyken bile farklı dosyalarda veri yenile yapılarak güncellenmesi lazım banada

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 verisyonunu kullanıyorum...
arkadaşlar kimse yardımcı olmadı ve ben uğraşarak buldum yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum

Bulduğum yöntem şu şekilde

a.xls dosyamız olsun birde b.xls dosyamız olsun

a.xls dosyamızda yazdığımz verilerin otomatik olarak b.xls dosyasına dosya kapalı iken bile girilsin istiyoruz

bunun için yapmamız gereken şey örnek dosyamızda inceliyin ve sizde faydalanın

güzel bir site ama bazı kişiler bildikleri halde yardımcı olmuyorlar buna sitem ediyorum....

Ekli dosyalar

• 8.9 KB Görüntüleme: 352
  • 9.3 KB Görüntüleme: 306
Excel Vers. ve Dili
2007
Sub kapalıverial()
a = MsgBox("DOSYALARINDAN VERİ ALMAK İSTİYORMUSUNUZ.?", vbYesNo) 'Mesaj.İsteğe bağlı yazılmayabilir.
If a = vbNo Then
Exit Sub
End If
Kalasor = ThisWorkbook.Path
dosya = "Sayfa1.xls" ' SAYFA1 İSİMLİ DOSYADAN VERİ ALIR
SayfaAdi = "veri'VERİ ALINACAK DOSYADAKİ SAYFA ADI
deg = "'" & Kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R" 'burayı çözemedim.:)))
sat = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & SayfaAdi & "'!c4)") '"C5"
say = 10 'Satır 10 DAN İTİBAREN KOPYALAR
For r = 4 To sat + 4 'Sayfa1 isimli dosyanın içindeki veri sayfasının kaçıncı satırından itibaren aranacak
aranan = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c4")
If aranan >= 0 Then
Cells(say, "a").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c1") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "A", "c5" A9 sütunu
Cells(say, "b").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c2") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "B", "c5" B9 sütunu
Cells(say, "c").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c3") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "C", "c5" C9 sütunu
Cells(say, "d").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c4") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "D", "c5" D9 sütunu
Cells(say, "e").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c5") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "E", "c5" E9 sütunu
Cells(say, "f").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c6") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "F", "c6" F9 sütunu
Cells(say, "g").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c7") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "G", "c6" G9 sütunu
Cells(say, "h").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c8") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "H", "c6" H9 sütunu

say = say + 1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
muhammed83 güzel olmuş paylaşım için teşekkürler ben de böyle bir şey arıyordum :)

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
='C:\Users\Kullanıcıadı\Desktop\[Kitap2.xlsx]Sayfa1'!$A$1
şeklinde de kullanılabilir. görünen adreste Kitap2 deki sayfa1 deki aq hücresi ile işlem yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
excell Xp
Şifreli dosyalar arası veri alış verişi

10 det oluşturuşmuş şifreli dosya bulunmaktadır. Bu 10 dosyadan veri alınarak bir ana sayfada özet bilgi oluşturulmaktadır. Ana sayfa verileri göncellemesi gerekirken 10 sayfanın da şifresinin girilmesini istemektedir. Bu şifreleri tek tek girmeden veri akışı sağlamaya yönelik çözümün uygun bir yolu varmı acaba...

Excel Vers. ve Dili
excell Xp
Şifreli dosyalar arası veri alış verişi

10 adet oluşturuşmuş şifreli dosya bulunmaktadır. Bu 10 dosyadan veri alınarak bir ana sayfada özet bilgi oluşturulmaktadır. Ana sayfa verileri göncellemesi gerekirken 10 sayfanın da şifresinin girilmesini istemektedir. Bu şifreleri tek tek girmeden veri akışı sağlamaya yönelik çözümün uygun bir yolu varmı acaba...

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
arkadaşlar,5788888 yazdık a hücresine, b 'de aynı diyelim, doğal olarak hücrelere sığmıyor yazdıklarımız, ctrl+a yapıp yukardan hücrenin yanındaki çizgiye tıklayınca tüm hücreleri gerekli boyutta açıyor.
Ama bunun klavye kısayolu gibi bir şeyini bulamadım ve hep Mouse ile yapmak zorunda kalıyorum, var mıdır bir bilen?

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15/01/2020
Bu görüntüleri zaten biliyoruz. Office 2010 bunu yapmıyor. Aklıma şu geldi. 2007 -2003 sürümünden veri çekemiyor mu acaba?

mustafabilgen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-07-2025
Herkese merhaba,

Konunun bir hayli eski olduğunun farkındayım. Kapalı olan bir excel dosyasındaki tabloyu ve verileri başka bir excel'e alma durumu benim için de ihtiyaç haline gelmişti bir dönem. Bu duruma kendimce bulduğum çözümün görselini ve örnek dosyaları aşağıda paylaşıyorum. Veri Dosyası içerisine yeni veri girişi yapıp kaydedip çıktıktan sonra, Ana isimli excel dosyasında yapılan değişikliği görmemiz için Veri sekmesi altında "Tümünü Yenile" işlemini yapmamız gerekiyor.

Başka bir çözümü var mı bilmiyorum ama bu yöntem işimi görmüştü. Umarım faydalı olur.

ekran.png

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Mustafa Hocam,
Elinize sağlık ancak üyelik olmadan indiremiyoruz sanırım. Kod olarak paylaşmanız mümkün müdür?