Sayın hocalarım, değerli arkadaşlar
Aşağıdaki kodla ( formlardan buldum ) zamanı gelince, kitaptaki tüm modül, userform, ve sayfalardaki kodları siliyorum. (Bu kodları daha önce bu forma göndermiştim)
Fakat proje parola korumalı olduğunda, hata verip hiç birşey silmiyor.
Sizlerden ricam, kitap açılırken kendi yazdığım VBA proje şifresini kaldıracak bir kod. İşlem bitince tekrar aynı parolayı verip kaydetmesi gerekiyor
Hepinize teşekkürler , kolay gelsin
Aşağıdaki kodla ( formlardan buldum ) zamanı gelince, kitaptaki tüm modül, userform, ve sayfalardaki kodları siliyorum. (Bu kodları daha önce bu forma göndermiştim)
Kod:
Private Sub modsil3()
Dim vbComps As Object, vbcomp As Object
Dim y As Integer
If CDbl(Date) > CDbl(CDate(("01.03.2012"))) Then
'aşağıdaki 5 satır makro > Güvenlik > Güvenilir Kaynaklar > vbprojelerine güven seçeneğini işaretleyip false ediyor
Dim WSH_Shell As Object, MyVer As String, RegKey As String, MySetting As Integer
MyVer = Application.Version
RegKey = "HKLM\Software\Microsoft\Office\" & MyVer & "\Excel\Security\AccessVBOM"
Set WSH_Shell = CreateObject("WScript.Shell")
WSH_Shell.RegWrite RegKey, 1, "REG_DWORD"
'Aşagıdaki 12 satır silici
Set vbComps = ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents
For Each vbcomp In vbComps
Select Case vbcomp.Type
Case 100
With vbcomp.CodeModule
If vbcomp.Name <> "ThisWorkbook" Then .DeleteLines 1, .CountOfLines
End With
Case Else
vbComps.Remove vbcomp
End Select
Next vbcomp
Set vbComps = Nothing
'aşağıdaki 4 satır makro > Güvenlik > Güvenilir Kaynaklar > vbprojelerine güven seçeneğini işareti kaldırıp true ediyor
MyVer = Application.Version
RegKey = "HKLM\Software\Microsoft\Office\" & MyVer & "\Excel\Security\AccessVBOM"
Set WSH_Shell = CreateObject("WScript.Shell")
WSH_Shell.RegDelete RegKey
End If
End Sub
Sizlerden ricam, kitap açılırken kendi yazdığım VBA proje şifresini kaldıracak bir kod. İşlem bitince tekrar aynı parolayı verip kaydetmesi gerekiyor
Hepinize teşekkürler , kolay gelsin