Çalışma Kitabı Şifre ve Koruma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-07-2024
Arkadaşlar Merhaba,

Hepimizin yapmış olduğu çalışmalara çok fazla emek verdiğimizi düşünüyorum.

Bu bağlamda sürekli çalışıyor, kullanıyor ya da hazırlıyor olduğum bir excel çalışma kitabını başkasının eline geçme ihtimaline karşı nasıl koruma altına alabilirim ?

Yazmış olduğum formülleri nasıl gizleyip kitleyebilirim? Bunların hepsini yapabilmek için çalışma kitabımı kısa yoldan nasıl şifreleyebilirim?

Kısacası sürekli üzerinde çalışıyor olduğum bir kitabı kapatırken save etmem halinde bir başkasının eline geçtiğinde formüllerimi görsün istemiyorum.

Normal de bildiğimiz standart genel koruma yöntemlerinden başka bir koruma yöntemi var mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Syg,

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Harici programlar var şifrelemek için ama her türlü şifreyi kıran programlar da var.
Bu işi bilenin elinden kurtulamaz, desek yeridir sanırım. Ancak sıradan bir kullanıcı için güçlü bir şifreyle standart yöntemler işe yarayabilir.

Bir göz atın isterseniz.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Tekrar Merhaba,

Çalışma kitabının başkasının eline geçmesi halinde, kitap içindeki çalışılan sayfa veri girişine açık olsa bile formüllerim görülsümn istemiyorum. Nasıl gizleyebilirim ? ( cell locked haricinde)

Syg,

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,
...
Kısacası sürekli üzerinde çalışıyor olduğum bir kitabı kapatırken save etmem halinde bir başkasının eline geçtiğinde formüllerimi görsün istemiyorum.
Normal de bildiğimiz standart genel koruma yöntemlerinden başka bir koruma yöntemi var mıdır?
Syg,
Merhaba,
Çalışma kitabının açılış şifresi yoksa, dosyanız açıldıktan sonra, VBA kodlarnı gizleyip şifre koymuşsanız, excel konusunda pişmiş biri rahatlıkla VBA şifrenizi kırabilir, kodlarınızı incleyebilir.
Eğer çalışma kitabınızdaki formülleri gizlemek için gizleme yaptıktan sonra sayfayı korumaya aldıysanız, aynı şekilde bu şifreniz çok kolay ve kısa sürede kaldırılabilir.
Sonuç: Excel Çalışma Kitabı açılışta şifre istemeli. Dikkat edin, çalışma kitabı diyorum, sayfa demiyorum. Kısaca, dosyanız ilk açılışta şifre istemeli. O zaman sorun olmaz. Gerisi nafile.