çalışma sayfa isimlerinde arama yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.04.2019
1. Çalışma sayfaları en fazla kaç adet açılabiliyor?

2. Bu sayfalara verilen isimlerde arama yaptırabiliyor muyum? ctrl+F ile bulunmuyor çünkü!

Herkese iyi çalışmalar...

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Merhaba.
Bildiğim kadarı ile en fazla 255 adet çalışma sayfası olabilir.Tabii bilgisayarınızın kapasitesi ve hafızası ile ilgili de bu konu.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

255 sayfa ekleyebilirsiniz.

" 2. Bu sayfalara verilen isimlerde arama yaptırabiliyor muyum? ctrl+F ile bulunmuyor çünkü! "

Sorunuzu açabilirmisiniz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Eklenecek çalışma sayfası ile ilgili olarak bir limit yoktur. Bunu kendi bilgisayarınızın özellikleri belirler aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22325

Sayfa aramaya gelince sayfa sekmelerinin sol tarafında bulunan okların üzerinde sağ-klik yaparsanız sayfaların listesini gösteren bir pencere açılacaktır.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Yani sayfa isminde mi arama yaptırmak istiyorsunuz? Mesala elli tane sayfa içinde sayfa ismi misal ALİ olanı mı aratmak istiyorsunuz? Sanırım kodlama ile yapılabilir eğer istediğiniz bu ise.Örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz.

teknikyapı

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
13-01-2026
Ekteki örneği sn Mahmutt arkadaşımızın kod arşivinden yararlanarak hazırladım.Sayfa içinde herhangi bir yerde sağ tık yapınca açılan pop-up menüde sayfa isimleri sıralanıp istenilen sayfaya tıklayınca gidilebilir.

Not:sıralama alfabetik olmuyor bu konuda uzman arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim.Ayrıca bu menü çalışırken maalesef excelin yerleşik sağ tık menüsünüde aynı anda nasıl çalıştırabiliriz acaba? Mesala araç cubuğunda belirlediğimiz bir butona yapabilirsek bence çok sayfalı bir kitapta çok işe yarar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office excel XP
ayrı sayfalarda arama yapmak için ne yapmamız gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
2010
28.04.2019
Önce ilginize tesekur ediyorum.

şimdi farzedelim 255 sayfa var, bunların isimleride rakamlar olsun, yani 1 den 255 e kadar isimlendirilmiş olsun,

1. sayfadayken Ctrl+F yapayım mesela 243 yazayım bana o sayfayı açsın gibi bir sey dusunmustum,

"""İşin aslı; bunlar rakam degil müşterilerin isimleri olacak, ad soyad olarak, cok karısacak tabi tek tek aramak zor olacagı ıcın soruyorum"""

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sayfa sekmelerinin sol tarafında bulunan herhangi bir tırnak(ok işaretçisi) üzerini sağ tıklayın. Çıkan pencerede mevcut bütün sayfa isimleri görünür.

Excel Vers. ve Dili
2010
28.04.2019
Seyit Bey o şekilde oluyor ancak, yüzlerce isim arasından seçmek bi sure sonra dert olacagı için bir cozum arıyorum?

Excel Vers. ve Dili
2010
28.04.2019
yada mesela :

sayfa ismi müşteri adı olacağı gibi, sayfa içeriginde herhangi bir hücrede de müşteri adı yazılı olacak

sayfa isimlerinde değilde,

ilk sayfadayken, baska herhangı bir sayfada bulunan hücre içerigini aratma şansım oluyor mu?

Excel Vers. ve Dili
2010
28.04.2019
böyle yapınca oluyor, ctrl+f ile arama yaparken, arama seceneklerını "calısma kıtabı" olarak secınce dırek o sayfaya gıdıyor.

herkese ilgisi için tesekurler, iyi calısmalar...

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
yada mesela :

sayfa ismi müşteri adı olacağı gibi, sayfa içeriginde herhangi bir hücrede de müşteri adı yazılı olacak

sayfa isimlerinde değilde,

ilk sayfadayken, baska herhangı bir sayfada bulunan hücre içerigini aratma şansım oluyor mu?

Sayfa isimlerine gitmek için.

Ekli dosyayı inceleyin.

Eğer bir veriyi tüm sayfalarda arayacaksanız; herhangi bir sayfada CTRL+F yapıp, Options'tan Within: seçeneğinde Workbook'u seçin.

.