Çalışma sayfası renk değişimi

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba arkadaşlar, Ben aranıza yeni katıldım açıkçası excel bilgimde pek fazla yok bu yüzden bi konuda acil yardım istiyorum..

Benim 10-15 tane kayıt tutulan excel dosyası var. ve bu dosyalar çalıştığım kurumun ortak ağında bulunuyor, diğer çalışanlar bu dosyalara kayıt ekledikçe bende bu dosyalara yeni eklenen kayıtları alıp farklı bir sisteme aktarıyorum..benim isteğim kurumdaki diğer çalışanlar bu excel dosylarına kayıt ekledikleri anda kayıt eklenen dosyanın renginin değişmesi,ama hücrenin rengi değil excel dosyasının rengi değişecek..bende bu sayede hangi doyaya eklenmişse o dosyayı açıp yeni eklenen kaydı alırım..acaba böyle birşey mümkün mü ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Dosyanın renk değiştirmesi yapılamaz. Fakat farklı değişik çözümler üretilebilir.

Benim aklıma ilk gelen çözüm;

Sizin masaüstünüzde bir klasör oluşturulur.
Ağdaki kullanıcılar ortak kullanımdaki dosyalarda değişiklik yapıp kaydet tuşuna bastıklarında sizin masaüstünüzdeki klasöre dosyanın "DOSYA_ADI_TARİH_SAAT" biçiminde bir yedeği alınır. Bu şekilde en son ne zaman güncelleme yapıldığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Tabi bu durumda yedeklerin sağlıklı alınabilmesi için sizin bilgisayarınızın sürekli açık olması gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Korhan Ayhan bey cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz yöntemde çok mantıklı..peki dosya adı,tarih ve saat olarak eklenen dosyaların yedeğini nasıl alabilirim,bunun için formül veya başka gerekli olan nedir?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Aşağıdaki kodu ortak kullanımda olan dosyalarınızın "THISWORKBOOK" bölümüna uygulayın ve dosyalarınızı "MAKRO İÇEREN DOSYA" formatında kayıt edip kapatın.

2010 versiyon kullandığınız için kodları ona göre hazırladım.

Kırmızı bölümdeki dosya yolunu kendi bilgisayarınıza göre değiştirin. Ayrıca masaüstüne "YEDEK" adında bir klasör oluşturun.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
    Dim Yedek_Dosya_Yolu As String, Dosya_Adı As String

[COLOR=red]   Yedek_Dosya_Yolu = "C:\Documents and Settings\Korhan\Desktop\YEDEK\"[/COLOR]
    Dosya_Adı = Replace(ThisWorkbook.Name, ".xlsm", " ") & Format(Now, "dd_mm_yyyy_hh_mm_nn")

On Error GoTo Hata
    ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=Yedek_Dosya_Yolu & Dosya_Adı & ".xlsm"
    Exit Sub

Hata:
    MsgBox "Yedekleme yapılırken hata oluştu !" & Chr(10) & _
    "Yedekleme yapılacak bilgisayarın açık olduğundan emin olunuz !", vbExclamation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhaba Korhan bey,

Çok teşekkürler çözümünüz için,

benim excel 2010 türkçe dediğiniz THISWORKBOOK kısmını bulamadım, bu kısmı nerde bulacağım konusunda yardımcı olur musunuz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Pardon...

2010 versiyonda ThisWorbook bölümü "BuÇAlışmaKitabı" olarak geçmektedir.