çalışma sayfasına nasıl kısayol ekleyebilirim

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
iyi akşamlar arkadaşlar bir iki sorum olucaktı yardımcı olurmusunuz
1-bir excel çalışma kitabında 50 civarı çalışma sayfam var ben bu sayfalardan istediğime klavye kısayolu ekleyebilirmiyim yani excel kitabındayken aşağıda bulunan oklar yardımıyla çalışma sayfama gitmek yerine space yada esc tuşu ile falan istediğim sayfaya ulaşmam mümkünmüdür?
2-ben belli aralıktaki hücreleri toplatmak istiyorum ama bu hücrelerde -,1,i,k gibi değerler mevcut istedğim karakterlere göre toplama yapabileceğim bir formul mevcutmudur. Mesela ; a1:- a2:i a3:- a4:1 a5:1 hücrelerde bu değerler olsun (a1:a5) arası yaptığımda bana sonucu 4 versin istiyorum i harfini değil sadece - ve 1 leri toplasın istiyorum yardımcı olurmusunuz.
Şimdiden tşk ederim yardımlarınız için sizlerin sayesinde öğrenmeye çalışıyorum.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın Levent Menteşoğlu'nun kodu sayfayalara göre uyarladım umarım işinize yarar.
ctrl + a =sayfa1
ctrl + b=sayfa2
ctrl + x =sayfa3

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
fedeal hocam saolun yardımınız için ama sorularımın cevabını alamadım bu 1. sorumu sadece kod ilemi çözebilirim excel in buna yönelik bir seçeneği yokmu birde ben acemiyim bu kod tam olarak ne kodu ben bu vereceğiniz kodu nereye yazmam lazım kod görüntülede sayfa 1 in içinde worksheet'e mi? ilgilendiğiniz için tşk ederim sizlerin sayesinde öğreniyorum yavaş yavaş

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
pardon 2. sorunuzu atlamıştım 1.sayfada yanıt verdim inceleyin,

Sub a()
Sheets("sayfa1").Select
End Sub
Sub b()
Sheets("sayfa2").Select
End Sub
Sub x()
Sheets("sayfa3").Select
End Sub
Sub auto_open()
Application.OnKey "^{a}", "a"'parantezdeki a kısayol harfi tırnak içindeki üsteki makronun ismi
Application.OnKey "^{b}", "b"
Application.OnKey "^{c}", "x"
End Sub

Sub auto_close()
Application.OnKey "^{a}"
Application.OnKey "^{b}"
Application.OnKey "^{c}"
End Sub
kodlar modülde
kendi çalışmanızda oluşturmak için alt + f11 basın açılan sayfada solda project yazan pencerede herhangibi bir sayfanın üstünde sag tıklayın insert menüsünden modül'ü seçin oluşacaktır oluşan modülü açıp kodları ekleyebilirsiniz.

2.mesajdaki dosya güncellendi.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
yardımlarınız için tşk ederim saygılar:bravo: