Çalışma sayfasını ismi ile arayıp açmak

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar
2011 yılı firmalar adlı klosör içerisnde A tipi ve B tipi firmalar olmak üzere
İki adet klosörüm var A tipi firmalar adlı klosörde kitap 1 adlı excel dosyası B tipi klosör
İçerisinde kitap 2 adlı excel dosyam var bu dosyaların her birinde yaklaşık 70 adet çalışma
sayfası var
Benim istediğim bilgi kutusuna örn: A harfini yazdıpta ara butonunu bastığım da bu klosör içerisindeki dosyalardan A harfi ile başlayan çalışma sayfa isimlerini sıralasın ve ali ismine tıklandığında ali adlı çalışma sayfası ekrana gelsin (açılsın) istiyorum.Bu mümkün müdür
Ekte basit şekilde düzenlenmiş (çalışma sayfalarına isim verilmiş )dosya gönderiyorum
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba Zafer bey
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
ekte göndermiş olduğunuz dosyayı inceledim
1) ara bölümüne büyük harf (örn: A yazdığımızda hata veriyor) bunu uygulayacağımız dosyada (birinde) yaklaşık 70-80 adet çalışma sayfası var bunların adları büyük veya küçük harflerle yazılabiliniyor
2) örnekte çalışma sayfalarının adlarının olmadığı (örnek: c ) harf yazılıp bul dediğimizde yine hata veriyor bende ayrı klosörde birer dosya içerisinde yukarıda bahsettiğim kadarfirma adı verilmiş çalışma sayfası olduğu için hangi firmaların hangi dosyada olduğunu bakmadan bilemiyoruz (örn: bulmasını istediğimiz harf ile başlayan çalışma sayfası yoksa hata değilde böyle bir firma kayıtlı değildir şeklinde uyarı yazısı sıyla uyara bilirmi
3) Anladığım kadarıyla çalışma sayfalarının isimleri ana adlı sayfanın a sutununda yazılı olması gerekiyor galiba çalışma sayfasındaki isim ile aynı formatta olması gerekiyor.Bu bu hataları önlemek için büyük veye küçük harflere duyarlı olmayacak şekilde ve Çalışma sayfalarının adlarıyla başlamayan bir harf girildiğinde hata yerine uyarı verecek şekilde düzenlenebilrmisiniz ayrıca ana adlı sayfanın a sutununa kendinden sonraki çalışma sayfalarına verilecek olan isimleri olduğu gibi sayfa adlarını otomatik olarak kopyalama yaptıra bilirmiyiz
iyi çalışmalar

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

ANA isimli sayfaya sayfa isimleri otomatik olarak Userform açıldığında alınıyor.
Bahsettiğiniz hataları önledim.

Olmayan bir sayfa ismi veya başharfi girdiğinizde Userform'da mesaj geliyor.
Büyük , küçük harf sorunu kaldırıldı

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Zafer bey
dosyayı inceledim eline sağlık çok güzel olmuş bu şekildede çok işime yarıyacak ancak eğer olursa dosyalarım ayrı klosörler içerisinde bulunuyor başka klosör içerisinde olan bu dosyalarımdaki çalışma sayfalarını bul düğmesine basıldığında açılacak pencereden dosyanın bulunduğu klosörü seçip tamam tıkladıktan sonra klosörün içerisindeki dosyadan hazırladığınız şekilde istediğim sayfayı bula bilecek şekilde revize veya ek yapabilirmisiniz
şayet olmuyorsa (düzenlediğiniz dosya bu haliylede işimi baya hafifletiyor) ekte göndermiş olduğum dosya içerisindeki firma arama sayfasına uygulayabilirmisiniz bunun gibi (daha çok çalışma sayfası olan )iki tane dosyaya bende adepte etmeye çalışacağım nasıl yapacağımı anlatırsanız çok makbule geçer (dosya 1,9 Mb imiş kota sorununuz varsa sadece anlatırsanızda yapabilirim herhalde dosyayıda görmenizi istemiştim)
iyi çalışmalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Zafer bey
ekli dosyanın boyutunu küçültmek için çalışma sayfasını birkaç tane bıraktım ekte gönderiyorum

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
boyutu fazla dosyayı gönderemiyorum

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Alternatif olarak başka bir uygulama

texbox1 e yazılan karekterlerde arıyor listbox1 e çift tıklayınca sayfaya gidiyor.

Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If ListBox1.ListCount > 0 Then
Sheets(ListBox1.Value).Select
End If
End Sub

Private Sub TextBox1_Change()
Dim i As Integer
Dim j As Integer
ListBox1.Clear
For i = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
If TextBox1.Text <> "" Then
For j = 1 To Val(Len(Sheets(i).Name))
If StrConv(Mid(Sheets(i).Name, j, Len(TextBox1.Text)), vbUpperCase) = StrConv(TextBox1.Text, vbUpperCase) Then
ListBox1.AddItem Sheets(i).Name
Exit For
End If
Next
Else
ListBox1.AddItem Sheets(i).Name
End If
Next
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1_Change
End Sub

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
merhaba halit hocam
texbox1 ' e bir harf girildiğinde(örn: A) listbox1de sadece A ile başlayan sayfa isimleri kalsın istiyorum
ayrıca kısaltarak göndereceğim dosyanın firma ara sayfasına bunu nasıl uygulayabilirim (bunun gibi 70 sayfaya sahip ekte gönderdiğim dosyadan var bunun ilgili sayfaya nasıl uygulayacağımı) kısaca anlata bilirmisiniz
iyi akşamlar

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
merhaba halit hocam
texbox1 ' e bir harf girildiğinde(örn: A) listbox1de sadece A ile başlayan sayfa isimleri kalsın istiyorum
ayrıca kısaltarak göndereceğim dosyanın firma ara sayfasına bunu nasıl uygulayabilirim (bunun gibi 70 sayfaya sahip ekte gönderdiğim dosyadan var bunun ilgili sayfaya nasıl uygulayacağımı) kısaca anlata bilirmisiniz
iyi akşamlar
Dosya açıkken Alt+F11 tuşlarına basarak kodların bölümüne ulaşabilirsiniz.
buradan yukarıdaki menülerden Insert/userform veya modüle tıklıyarak ekleme yapabilirsiniz.userformu eklediğiniz zaman buna ait nesne penceresi açılacaktır bu nesnelerden örnek olarak textbox veya listbox nesnelerini sürüklüyerek userformun üstüne bırakarak yapabilirsiniz.

Tabi bu sizin excel bilgi seviyenize göre kolay veya zor gelebilir.

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba halit hocam
Düzenlediğiniz dosyadaki kodları anlattığınız şekilde kendi dosyamın bir kopyasını oluşturup uygulama yaptım ve çalıştı çok teşekkür ederim

Hocam bu konuda bir şey sormak istiyorum 5 nolu mesaj da değinmiştim benim ayrı ayrı klosör içerisinde 9 nolu mesajdaki ekli dosya gibi (çalışma sayfaları çok fazla olan) iki dosyam mevcut hangi firmanın hangi dosyada olduğunu çoğu kez bilmiyoruz bu yüzden istenen bilgilere daha çabuk cevap vermek için bir butona basılıp açılan pencerden (gerkiyorsa dosyaları bir klosör içerine alabilirim)dosyaların bulunduğu klosörü seçtikten sonra düzenlediğiniz dosya yardımı ile iki ayrı dosya içerisindeki çalışma sayfalarına ulaşabilirmiyim? bu mümkünse bu düzenlemiş olduğunuz çalışma sayfası bulma dosyası aynı klosörde olmasında birsakınca varmı yoksa ayrı klosörde olmalımı
bu konuda yapılacak birşey varmı?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba halit hocam
Düzenlediğiniz dosyadaki kodları anlattığınız şekilde kendi dosyamın bir kopyasını oluşturup uygulama yaptım ve çalıştı çok teşekkür ederim

Hocam bu konuda bir şey sormak istiyorum 5 nolu mesaj da değinmiştim benim ayrı ayrı klosör içerisinde 9 nolu mesajdaki ekli dosya gibi (çalışma sayfaları çok fazla olan) iki dosyam mevcut hangi firmanın hangi dosyada olduğunu çoğu kez bilmiyoruz bu yüzden istenen bilgilere daha çabuk cevap vermek için bir butona basılıp açılan pencerden (gerkiyorsa dosyaları bir klosör içerine alabilirim)dosyaların bulunduğu klosörü seçtikten sonra düzenlediğiniz dosya yardımı ile iki ayrı dosya içerisindeki çalışma sayfalarına ulaşabilirmiyim? bu mümkünse bu düzenlemiş olduğunuz çalışma sayfası bulma dosyası aynı klosörde olmasında birsakınca varmı yoksa ayrı klosörde olmalımı
bu konuda yapılacak birşey varmı?
Burada sadece sayfaları bulma işlemi yapılmıştır.

ekli dosya klasörün içindeki bütün sayfaları listeliyor

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
dosyayı iceledim bir sorun var galiba Userfrom butonundan işlem yaptığımda
sadece 29 adet sayfa ismi listeleniyor benim dosyalarımda (aynı klosör içerisinde) 150 adet çalışma sayfası var
ayrıca mesaj 10 daki gibi textbox ve lixtbox tan olusursa ve lixtbokta çalışma sayfaları sığmayacağı içinaşağı yukarı kaydırmalı olabilirmi?
texstboxta Harf girildiğ zaman lixt box ta sadece aynı harf ile başlayan çalışma sayfaları kala bilecek şekilde olabilirmi
10 nolu mesajdaki düzenlemeniz gibi listedeki isme çift tıklanınca o sayfa ekranımıza gelecek (açcak) şekilde yapa bilirmisiniz
hocam sizi yoruyoruz kusura bakma
iyi çalışmalar
)

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Veri Dosyalarının Sayfa isimlerini açmadan al
komut düğmesine tıkladığınızda listelenen Sayfalara köprü kurdum tılayınca ilgili dosyanın sayfası açılıyor.

diğer istekleriniz kapalı dosyalarda bu tür işlemler olmuyor açık olan dosyalarda 10. mesajdaki kodları kullanarak onlarada kendiniz yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit Hocam
elinize sağlık Veri dosyalarının sayfa isimlerini açmadan al butonundaki köprü olduktan sonra 10 nolu mesajdaki düzenlemeye gerek yok (onu kısmi olarak kullanırım)
Hocam son düzenlemeyi denedim Ancak her iki butonlada (Userform ve Veri dosyalarının sayfa isimleri açmadan al her ikiside) ancak 33 adet sayfa adı listeliyor geriye kalan yaklaşık 127 sayfa ismini almıyor bu sorunu çözerseniz işlem tamam olacak

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
çok teşekkür ederim 15 nolu mesajınızı görmeden 16 nolu mesajı göndermişim veya aynı anda geldi. 15 nolu mesajınızdaki düzenleme işimi ziyadesiyle görüyor
14 nolu mesajda 33 adet almasının sebebini buldum iki kelimeli olan yani iki kelime arasında boşluk alan sayfa isimlerini almıyormuş neyse benim işimi 15 nolu mesajdaki Userfrom butonu görüyor Allah zekana kuvvet versin iyi akşamlar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
1)15 nolu mesajdaki düzenlenen dosya daki veri dosyalarını sayfa isimlerini açmadan al butonunu kaldırabilirmiyiz buna gerek kalmadı(ayrıca sayfaismi arada boşluk olup iki kelimeli olanlarda başka sayfalar açıyor)
2) birde hocam UserForum butonuna basılınca açılan liste kutusuna aldığı sayfa isimlerinden sonu noktalı olan (Örn: Ak teks. gibi) çift tıklanınca yanlış sayfayı açıyor bu bölümde iki kelimeli isimlerde (Ak tekstil gibi) sorun yok.
teşekkür ederim

Son düzenleme:

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit bey
1) User Form butonu ile arama yaparken listelenen sayfa ismi sonunda veya iki isim arasında nokta olursa yanlış sayfa açıyor noktayı virgül yaptığımda sorunsuz çalışıyor noktalar (#) şeklinde gözüküyor
2) Veri sayfalarını açmadan al adlı butonuna gerek kalmadığı için ilgili kodları ile birlikte kaldırdım (User Form butonu işimi gördüğü için)

Son düzenleme:

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam sizi yorduk
dosyalarımdaki sayfa adı (kısaltmalardan dolayı konulmuş olan noktaları virgül ile değiştirmeyi düşünüyorum .
Teşekkürler