Çalışmayı Hızlandırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-11-2022
Merhabalar ekteki dosyada formüller ve userform vardır . Bilgisayarımda yavaş çalışmaktadır userform da arama yaparken ve özet sayfasında yıl seçerken personel seçerken yavaş çalışmaktadır. Şuan veriler bu şekildedir ama tabiki veriler ilerleyen zamanlarda çoğalıcaktır. Hızlandırma yada başka bir şekilde nasıl yapılır . Dosyanın zarar görmemesi için nasıl çalışma yapılmalı destek olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Öncelikle paylaştığınız dosyalarda koruma şifresi kullanmamanızı, kullanacaksanız da bunu paylaşmanızı öneririm.

İncelediğim kadarıyla userform kodlarınızda yavaşlamaya neden olacak döngü gibi özellikler olmadığını gördüm. Zaten şu anki haliyle herhangi bir hız sorunu da görmedim.

Sayfalarınızda ise sadece Personel sayfasındaki yıllara göre izin sayılarını gösterir formüllerinizin çok olduğunu gördüm. Ancak bunlar da mevcut haliyle hız sorunu oluşturmuyorlar. Sayfada yaptığım değişiklik beklemeden sonuç veriyor.

Sayfada koruma olduğundan biçim ayarlarını kontrol edemedim. Tablo alanı dışında biçimlendirme yapmışsanız onları iptal etmeniz iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Özür dilerim hocam ben kaldırdıgımı zannediyordum ama .
Sayfa şifresi : 1

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Hocam belki sizin pc iyidir ondan fark etmiyorsunuzdur . Ama bende dediğim yavaşlık şuanki haliyle mevcut belki dediğiniz gibi doğru normaldır .

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Sanırım çözümü yok

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bilgisayarınızı hızlandırmayı deneyebilirsiniz, ram takviyesi ve SSD disk kullanarak bilgisayarınızı değiştirmeden gözle görülür hız artışı sağlayabilirsiniz.

Sürekli çalışan formüller yerine hücrelere verileri makroyla kaydedebilirsiniz.

Sayfadaki işlev açısından gereksiz olan biçimlendirmeleri iptal edebilir, mümkün oldukça sade bir tasarım kullanabilirsiniz.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Hem yavaşlıktan söz ediyorsunuz hem de 2050 yılına kadar formül kullanmışsınız, Yarın ne olacağımız garanti mi? :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Teşekkürler dediklerinizi deneme yapıp uygulucam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Merhabalar dediklerinizi yaptım . Userform rapor kısmında isim ile filtre yaparken bile yavaş aramaktadır. Galiba bilgisayarı değiştirmekten başka çözüm olmucak