Çaprazara formülü sütuna doldurma

Excel Vers. ve Dili
16.0 Türkçe
iki sütundan veri getiren bir çaprazara formülü yazdım. bir değer formülü yazdığım hücreye; diğeri sağındaki hücreye geldi beklenen gibi. formülü yazdığım hücrenin sağ alt köşesinden tutup aşağı çekince alttaki ve yanlarındaki hücreleri de doldurabiliyorum. ama o köşeye çift tıkladığımda tüm iki sütunu doldurmuyor. hiçbir şey olmuyor çift tıkladığımda. formülü tek sütundan değer getirmek için kullandığımda, çift tıklayarak tüm bir sütuna yayabiliyorum. ama iki sütun olunca olmuyor. yardım ederseniz sevinirim.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Tek sütundan veri çeken bir formülü bir hücreye yazıp, hücrenin sağ alt köşesindeki kareye (dolgu tutamağı) çift tıklarsanız, formül veri olan son satıra kadar otomatik yayılır.

Ancak, iki sütuna formülle veri getirdiğinizde, yani örneğin formül sonucu iki hücreyi (örneğin B2 ve C2) dolduruyorsa, Excel bu durumda "hangi sütuna kadar veri var?" diye kararsız kalır.Bu nedenle çift tıklamayla otomatik yayma işlemi çalışmaz.

1.İki sütunu seçerek manuel aşağı sürükleyin:

Formülü ilk satıra (B2 ve C2) yazdıktan sonra:
B2:C2 aralığını seçin,
Sağ alt köşeden (dolgu tutamacından) tutup aşağı çekin.
Bu şekilde hem B hem C sütunları birlikte aşağıya kopyalanır.

2. Yardımcı sütun kullanarak çift tıklamayı tetikleyin:

Bir yardımcı sütun (örneğin A sütununda) veri varsa, Excel çift tıklamayı buna göre yayar.

Örneğin A sütununda sürekli veri varsa ve B2 hücresinde formül varsa, B2'nin sağ alt köşesine çift tıklarsanız A sütunundaki veri olan son satıra kadar yayılır.Ama C2 formülle doluysa, onu ayrı yaymanız gerekir.

Excel’in çift tıklayarak otomatik doldurma özelliği yalnızca tek sütuna yönelik çalışır. İki veya daha fazla sütunlu formüllerde bu özellik devreye girmez.

Bu durumda:
El ile sürükleme, Yardımcı sütunlar, Ya da daha gelişmiş tek sütunluk dizisel formüller kullanmak gerekir.