arkadaşlar merhaba
biliyorum belki çok soru soruyorum ama size ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
şimdiden çok teşekkür ederim ve çok sıktığım için de özür dilerim.
aşağıdaki kodda combobox ile seçili olan hücreyi aktif hale getirebiliyorum. bu aktif hücrenin de b sütununda bulunmasını sağlıyorum. ancak ben bunu sütunda değil de satırda bulmasını istiyorum. yani "B" yerine 1. veya 2. satırı seçmesini istiyorum.
Sheets("cari").Select
Range("B" & ComboBox1.ListIndex + 2).Select
ComboBox1.SetFocus
ActiveCell.EntireRow = ""
MsgBox "CARİ HESABINIZ SİLİNDİ!"
ComboBox1.SetFocus
diğer bir konu da(biliyorum sıktım sizi) arka planda seçili bir çalışma sayfasını nasıl yazdırabilirim. bunun için yazıcı seçimine gerek yok sadece kopya sayısı yeterli.
yardımlarınız için çoook teşekkür ederim. saygılarımı sunuyorum excel dostarı.:yardim: :yardim:
biliyorum belki çok soru soruyorum ama size ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
şimdiden çok teşekkür ederim ve çok sıktığım için de özür dilerim.
aşağıdaki kodda combobox ile seçili olan hücreyi aktif hale getirebiliyorum. bu aktif hücrenin de b sütununda bulunmasını sağlıyorum. ancak ben bunu sütunda değil de satırda bulmasını istiyorum. yani "B" yerine 1. veya 2. satırı seçmesini istiyorum.
Sheets("cari").Select
Range("B" & ComboBox1.ListIndex + 2).Select
ComboBox1.SetFocus
ActiveCell.EntireRow = ""
MsgBox "CARİ HESABINIZ SİLİNDİ!"
ComboBox1.SetFocus
diğer bir konu da(biliyorum sıktım sizi) arka planda seçili bir çalışma sayfasını nasıl yazdırabilirim. bunun için yazıcı seçimine gerek yok sadece kopya sayısı yeterli.
yardımlarınız için çoook teşekkür ederim. saygılarımı sunuyorum excel dostarı.:yardim: :yardim: