çarpım hatası

Excel Vers. ve Dili
2003
merhabalar

ben excelde 2 hücre arasında çarpım yaptırdığımda hesap makinesinden farklı sonuç çıkıyor. yani 2 sayıyı excelde formülle çarpıyorum. birde hesap makinesinde çarpıyorum. sonuç farklı. nasıl düzeltebilirim yuvarla formülünde denedim fakat ''Bu işlev için çok az bağımsız değişken girdiniz'' şeklinde mesaj verdi. yardımlarınız için şimdiden tşkrler.

Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
sevgili Twister30m sorunu anlayamadım bir örnek verirsen daha iyi anlaşılır sanıyorum.ondalıklı çarpma işlemimi yapıyorsun.

Excel Vers. ve Dili
2003
sevgili Twister30m sorunu anlayamadım bir örnek verirsen daha iyi anlaşılır sanıyorum.ondalıklı çarpma işlemimi yapıyorsun.
evet ondalıklı çarpımda veriyor bu hatayı örnek

399,877 x 11,82 = 4.726,54 hesap makinesinde
bunu excelde yaptığımızda 4.726,55 çıkıyor

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
Twiter kardeş formülün olduğu hücrelerin üzerine gel sağ tıkla,hücreleri biçimlendir,sayıyı seç,sonra ondalık basamak sayısını 3 yaparsan sorun çözülür sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2003
Twiter kardeş formülün olduğu hücrelerin üzerine gel sağ tıkla,hücreleri biçimlendir,sayıyı seç,sonra ondalık basamak sayısını 3 yaparsan sorun çözülür sanırım.
hocam onu biliyorum ama az önceki örneğimdeki 11,82 TL yani bana son iki basamak lazım. buda 1 kuruş oynuyor hesap makinesiyle çarptığımda bunun bir çözümü varmıdır

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhabalar

ben excelde 2 hücre arasında çarpım yaptırdığımda hesap makinesinden farklı sonuç çıkıyor. yani 2 sayıyı excelde formülle çarpıyorum. birde hesap makinesinde çarpıyorum. sonuç farklı. nasıl düzeltebilirim yuvarla formülünde denedim fakat ''Bu işlev için çok az bağımsız değişken girdiniz'' şeklinde mesaj verdi. yardımlarınız için şimdiden tşkrler.
Merhaba,

Yuvarla fonksiyonunda vigrülden sonra kaç basamak yuvarlamak istediğinizi yazmadınız sanırım.

=yuvarla(a1) şeklinde değil,

=yuvarla(a1;2) biçiminde deneyiniz. Buradaki 2 değerini vürgülden sonra kaç basamak yuvarlamak istiyorsanız ona göre değiştirebilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Yuvarla fonksiyonunda vigrülden sonra kaç basamak yuvarlamak istediğinizi yazmadınız sanırım.

=yuvarla(a1) şeklinde değil,

=yuvarla(a1;2) biçiminde deneyiniz. Buradaki 2 değerini vürgülden sonra kaç basamak yuvarlamak istiyorsanız ona göre değiştirebilirsiniz..

.
ilginze tşkler fakat olmadı yada beceremedim:)
bakın şimdi 11,82 x 399,877 = 4726,55 excelde çıkan sonuç bu işlemin hesap makinesi çarpımı 4726,54 çıkıyor Excelde bunun gibi 50 tane işlemi alt alta çarpıp toplam aldığımda çıkan sonuç farklı hesap makinesinde farklı bu farkı giderebileceğim bir formül var mı yada hepsini hesap makinesiyle çarpıp excele sonuçları elle mi gireceğim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek tablo eklerseniz, yardımcı olmaya çalışırım..

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
sayıların biri a1 sutununda diğerinin ise b1 sutununda olduğunu var sayalım c1 sutununada bu formülü yazın = aşağıyuvarla(a1*b1;2)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bende 2007 olmadığı için örneği açamadım, eğer Sayın polis-53' ün çözümü işinizi görüyorsa sorun yok, fakat bu şekilde de değilse örneği farklı kaydetten 2003 formatında kaydederek eklermisiniz..

.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
şimdi dosyayı incelermisin

Excel Vers. ve Dili
2003
evet istediğim buydu aşağıyuvarla inş toplamdada bu değerlerin toplamını verir ilginize tşkr ederim arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
ustadlar bende çok merak ettim benim fazla bilgim yok ama verdiğiniz formüllede olmadı sadece sonuç aşağı yuvarlandı ama toplamda yine hata veriyor bende bu defa düşük çıkıyor.herkese saygılar emeğinize sağlık bu form sayesinde çok şey öğrendim tüm arkadaşlarıma teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003
yılmaz beyinde dediği gibi toplam düşük çıkıyor buna bir çözüm varmıdır.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadım,

Örnek vererek açıklamaya çalışırsak,

Tablonuzda şuanki hali ile çarpımlar ve toplmalar doğrudur. Sanırım sorunuz D sütununu makine ile toplarken farklı değerler buluyorsunuz. Sizim için önemli olan hücrenin görüşününe göre toplam almak ise D2 hücresindeki formülü,
=YUVARLA(B2*C2;2) bu şekilde değiştiriniz.

Yalnız bu şekilde yaparsanız çarpım sonucunda virgülden sonraki yuvarlamaları kaldırmış olursunuz.

Kısaca anlatmak gerekirse,

D2 hücresinde hücre biçimlendirmede virgülden sonra 2 basamak bıraktığınız için D2 deki rakam 4726,55 biçiminde görünür. Aslında bu rakam 4726,5461400 tür. Siz bu rakamları hesap makinesiyle toplarken sadece hücredeki görüntüsüne göre yani 4726,55 e göre toplam aldığınız için farklı sonuçlar buluyorsunuz. Toplamdaki farklılık bundan dolayı oluşmaktadır. Burdan sonra sizin ne istediğiniz önemlidir. Eğer sonuçlar bu şekilde kalmasını istiyorsanız makine ile kafanızı karıştırmadan aynı şekilde kullanını, toplamda bir sorun yok tamamen doğrudur. Çünkü verilerin görüntüsünü değilde tamamen aynı değerleriyle makine ile toplarsanızda aynı sonuçlara ulaşırsınız. Bunu görmek için D sütunundaki hücre biçiminin virgülden sonraki rakamını 6 yaparak makine ile toplayınız. Fakat siz görüntülerini toplamak istiyorsanız yukardaki verdiğim formülü kullanınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
üstadım verdiğiniz bilgilere tşkrler. toplam düzeliyor fakat ben bu tür evrakla ihaleye katılıyorum ve kontrol sırasında hesap makinesi kullanılıyor. ve aritmetik hataya giriyor yani b2*c2 işlemini hesap makinesi virgülden sonra 2 basamak olarak hesaplanıyor. ve buda 1 krş bile oynasa elenme sebebi bu yüzden bana excelde hesap makinesi gibi sonucu gösterebileceğim bir formül gerektiriyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
üstadım verdiğiniz bilgilere tşkrler. toplam düzeliyor fakat ben bu tür evrakla ihaleye katılıyorum ve kontrol sırasında hesap makinesi kullanılıyor. ve aritmetik hataya giriyor yani b2*c2 işlemini hesap makinesi virgülden sonra 2 basamak olarak hesaplanıyor. ve buda 1 krş bile oynasa elenme sebebi bu yüzden bana excelde hesap makinesi gibi sonucu gösterebileceğim bir formül gerektiriyor.
Bu şekilde istiyorsanız bunun formülünü bir üst mesajda vermiştim.

D2 hücresine,

=YUVARLA(B2*C2;2)

yazarak alt hücrelere kopyalayınız..

.