çarpma ve toplamayı formülle yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar ekli dosyada dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.alt alta olan verileri bir diğer sayfadaki karşılıkları ile çarpmak çıkan sonucu kendi aralarında toplatmak ve +22 ekleterek birleştirilmiş hücreye yazmasını istiyorum.Formülle veya nasıl yapabileceğim konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
eki göremiyorum.
2003 formatında bir örnek ekleyip ek'in içinde manuel olarak nasıl hesap yapılmasını istediğini izah ediniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
yardımlarınız için teşekkür ederim 2007 formatına deneyip sizinle paylaşacağım kusura bakmayın hata oldu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
dosya ekleme

arkadaşlar nihayet çalışma dosyasını ekledim yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
arkadaşlar bu konuda yardımlarınız bekliyorum

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
şu dosya içindeki ifadeyi paragraf ve imla kurallarını dikkate alarak yazar mısınız?
belki çok basit bir konu ama hiç bir şey anlamadım.

hangi hücreler boş, hangileri dolu. ne nereye yazılacak.

arkadaşlar istediğim şey sayfa1 de c2 ile sayfa2 deki veri tablosundan ilgili kalemi "A2 yi"bularak E sutunundaki verisinin çarpılması ve aynı zamanda bunu c3-c4-c5-c6 içinde yapmasını ve en son olarakta çıkan sonuca 22 ekleyerek yazmasını istiyorum.H2 de görüleceği üzere ben manuel elle yazdım ama bunu 5000 in üzerindeki veri için yapmak mümkün olmuyor.Aynı zamanda aşağıda A14 ve A15 de görüleceği üzere yeni satır ekleyerek veri eklenebiliyor bu durum da formülün değişimi nasıl olabilir.B13 deki formülü B14 de kopyalabiliyoruz ama C14 de veri girdiğimde H12 deki veri değişir mi?Aklıma gelen bir diğer şey H2 nin birleştirilmiş hücre olması işlemleri örn:boş bir yerde P10 da yapsa H2 ye =P10 desek olur mu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
sn mancubus evvela uyarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Birleştirilmiş hücreye düşündüğüm gibi yazdığım için sanırım biraz karışık oldu kusura bakmayın.Dediğiniz gibi yapması belki basit ama anlatması bir o kadar zor bir işlemle karşı karşıya kaldım.
Sorunum;
H2 birleştirilmiş "mavi ile renklendirilmiş" hücredeki manuel yazdığım formülün nasıl yapılacağıdır.
Veriyi alarak işlem yapmasını istediğim şey ise;
A2 ye girilen kodların aynıları Sayfa2 de mevcut olup herbirinin ayrı değerleri vardır(E sutunu).
C2 deki veriyi (11) almasını ve A2 de yazan kodun Sayfa2 deki E sutununda bulunan verisi ile çarpmasını (1) ve bu işlemi C6 hücresindeki veri dahil ayrı ayrı yapmasını çıkan çarpım sonuçlarını toplamasını ve çıkan sonuca +22 ekleyerek yazmasını istiyorum.
Bu arada A14 ve A15 satırlarında olduğu gibi satır ekleme işlemi yaptığımda oluyor.O zamanda H2 deki veriye eklemesi gerekecek.
İşin özü;
A sutununda girdiğim kodların C sutunundaki miktarları ile Sayfa2 de bulunan E sutunundaki verileri çarptırarak (ayrı ayrı) sonra bunları toplatmak ve +22 ekleterek yazmak.
Birleştirilmiş hücreye H2 formül yazamasakta (araya satır ekleme olabileceği için) bu işlemleri başka bir hücrede yaptırarak sonucu H2 ye yazdırabilir miyiz?
Satır eklemek formülü etkilemeyecekse H2 ye formül yazmak benim için daha iyi olur.
Uzun oldu ilgilenenler ve okuyanlar haklarını helal etsinler..

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.
H2 hücresine;

Kod:
=SUMPRODUCT((C2:C6)*(Sayfa2!E2:E6))+22
şeklinde yazıp, deneyin.

SUMPRODUCT=TOPLA.ÇARPIM

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sn Yurttaş
Formülü dosyaya ekleyerek göndermenizi rica ederim.Ben denedim #AD? verdi.Sanırım bir yerde hata yaptım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sn cılgın86'lı yardımınız için öncelikle teşekkür ederim.
Son olarak yeni satır (A3) ekleyip C3 e yeni veri eklediğimde formül #YOK hatası veriyor.Formülde Sayfa2 için yazılan E6 aralığını E9 yaptım ama yine sonuç değişmedi.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Sn cılgın86'lı yardımınız için öncelikle teşekkür ederim.
Son olarak yeni satır (A3) ekleyip C3 e yeni veri eklediğimde formül #YOK hatası veriyor.Formülde Sayfa2 için yazılan E6 aralığını E9 yaptım ama yine sonuç değişmedi.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([COLOR="red"]C2:C7[/COLOR])*(Sayfa2![COLOR="red"]E2:E7[/COLOR]))+22
kırmızı yerler birbirleriyle aynı ölçüde olması gerekli
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([COLOR="red"]C2:C7[/COLOR])*(Sayfa2![COLOR="red"]E2:E7[/COLOR]))+22
kırmızı yerler birbirleriyle aynı ölçüde olması gerekli
eki inceleyiniz
Eki inceledim teşekkür ederim.Kırmızı yerlerin aynı ölçüde olması işimi biraz güçleştirecek fakat bu hali ilede benim için mükemmel.

İ

İhsan Tank

Misafir
Eki inceledim teşekkür ederim.Kırmızı yerlerin aynı ölçüde olması işimi biraz güçleştirecek fakat bu hali ilede benim için mükemmel.
isterseniz başka bir konu açarak topla.çarpım hakkında daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz. kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
sn yurttaş
Tam olarak istediğim gibi.
Ama A2 ile A7 arasına satır eklediğimde anladığım kadarıyla H2 deki formül A27 deki formülle işlemi yapıyor.Tam anlatmak istediğim şey bu idi.
Fakat aynı işlemi sizin formüldeki ifadenizle SatırII-III-IV de satır ekleme yaptığımda yapmıyor.
Son olarak ben bu formülü benim orjinal taslak tabloma eklemem gerek.Formüldeki SATIR(I)-SATIR(II)... nasıl yapılıyor?
Formülü kopyala yapıştır şeklinde uygulamam yeterli olur mu?
Amacım;taslak tablom 3 er satırdan oluşan 20 ayrı satıra sahip.
Ekteki gibi her üç satırda bir satır boşluk var.
Fakat satırlar 3 olmuyorda bazen 5,bazen 1 olabiliyor.Satır eklesemde azaltsamda formül çalışmalı.
Yani ben 20 ayrı kolinin içindeki malzemelerin ağırlıklarını hesaplamaya çalışıyorum.
İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.