CD çalışınca içindeki XLS dosyası otomatik açılsın

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Değerli Forum Üyeleri Merhaba,

Bir CD içersine XLS uzantılı bir Excel Programı kaydedildi. Bu CD'yi bir kullanıcı açtığında bu dosyanın yani programın açılmasını istiyorum.

Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

Saygılarımla

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın girdap,

Sorunuzu yanlış mı anladım diye bir kaç defa okudum. Bir xls dosyasını herhangi bir makinede açmak için Office programlarından Excel'in kurulu olması yeterlidir. Yalnız eski versiyon bir office excel uygulaması daha yeni bir versiyonda hazırlanmış excel kitabını açmayabilir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sanırım autorun'la otomatik excel dosyasının açılmasınız istiyor arkadaş.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın uzmanamele,

Haklısınız, sorunları daha iyi anlamak için daha çok okumam gerekiyor galiba :D

Sayın girdap,
oyun vs. cd'lerinde cd takıldığı anda otomatik kurulum için çalıştırılabilen autorun dosyaları var ama şahsen hiç denemedim veya nasıl yapılır bilgim yok. Google'da bir dosyayı autorun veya otomatik başlatmak diye bir araştırma yaparsanız sanırım ilgili birşeyler bulursunuz.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Forumda benzer bir konuda mesaj yazdığımı hatırlıyorum ...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Sertkaya Merhaba.

Yardımınız için tekrar tekrar teşekkür ediyoru ama ne diyeyim.. harikasınız bu yardım severliğiniz için. Sayın Haluğa da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Araştırdım ve aşağıdaki anlaımı uldum. Açıkçası birşey anlamadım. Tercüme edebilirseniz sevinirim. iNDEX.hTML DOSYASINI NASIL BULACAM BİRKERE.

Saygılarımla

ALINTI:
ShellExecute=index.html

Hazırladığınız bu dosyayı "Autorun.inf" olarak kaydedin. Dosyaların, CD yazma programında derlenmesi sırasında "Autorun.inf" dosyasını söz konusu "Index.HTML" dosyası ile beraber kök dizine kopyalayın. Bu şekilde hazırlanan bir CD sürücüye yerleştirildikten sonra HTML sayfası, otomatik olarak standart tarayıcı kullanılarak açılır.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın girdap,

Sizin için nette küçük bir araştırma yaptım ve konu hakkında gerekli bilgiyi buldum. Cd'ye çekilmiş bir excel kitabını, cd takıldığında otomatik olarak çalıştırmak için aşağıdaki işlemleri yapınız. (Bende hiçbir problem vermeden çalıştı)

1. Başlat - Programlar - Donatılar - Not Defteri programını açınız.
2. Açtığınız boş dosyanın içine ;
[Autorun]
open=EXCEL.EXE Deneme.xls yazınız. (Buradaki Deneme.xls benim denemem, siz kendinize ait dosya ismini yazacaksınız)
3. Dosyayı kaydet veya farklı kaydet diyerek ismini Autorun.inf veriniz ve kaydediniz.
4. Kaydettiğiniz bu dosya ile hazırlamış olduğunuz Excel kitabını (Yani otamatik çalışmasını istediğiniz excel kitabı) cd'ye Nero gibi bir program ile koyunuz. (Dikkat herhangi bir klasör oluşturarak içine atmayınız, direkt cd'nin ana alanına atınız)
5. Cd'yi yakınız ve çıkartıp tekrar takınız. Dosyanız çalışacaktır.

Eğer problem yaşarsanız nette "Autorun.inf Editör" diye bir program var. Free olan bu programı bilgisayarınıza indirerek de halledebilirsiniz. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Sert Kaya,

Merhaba.

Konu için emeğiniz ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ediyorum. Henüz deneyemedim ama muhtemelen olacak. Yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum

Kolay gelsin.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Sert Kaya Merhaba.

Uygulamayı indirerek dahi otomatik açılma gerçekleşmedi. Sadece bir form açılıyor. İçinde kopyaladığımız ve açılmasını istediğimiz dosya var. Tabi amaç o dosyanın otomatik açılması. Belki bunu bir makro ile çözümlemek gerekebişlir ama nasıl?

SAYGILARIMLA

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın girdap,

Sizin olmuyor demenizden sonra işlemleri tekrar kontrol ederek 1 cd daha yaktım. Ve inanın hiç problem vermeden gerçekleşti. Öncelikle herhangi bir cd'yi makinenize taktığınızda otomatik çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Eğer hiçbir cd otomatik olarak başlamıyorsa, ilgili otomatik cd başlatma bölümü makinenizde kapatılmış demektir ki bunu açmanız lazım. Bunun dışında, netten herhangi bir dosya indirmeden aşağıdaki işlemleri yaparak otomatik olarak istenilen dosyayı açan bir cd yapmak mümkün.

Şimdi 2. kez yaptığım olayı anlatıyorum.
Bir notepad açtım. İçine,

[Autorun]
open=Excel.exe ornek.xls
(Dikkat üstteki ornek.xls yerine siz kendi dosya isminizi yazacaksınız ve cd'ye bu dosyayı atacaksınız)

ve kaydet diyerek masaüstüne dosyanın ismini Autorun.inf vererek kaydettim. (dosya ismi çok önemli, illaki bu isimde olması ŞART)
Sonra Nero'yu açtım. Veri Cd'si bölümünü seçtim.

Notepad ile oluşturduğum Autorun.inf dosyası ile ornek.xls dosyalarını direkt olarak cd'ye attım. ve yazdırdım.

Yazma işleminden sonra cd'yi çıkartıp tekrar taktım ve hazırlamış olduğum ornek.xls dosyası otomatikman açıldı.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Sayın Sertkaya, paylaşım için teşekkürler. Bu konuyu ben de merak ediyordum. Denemeye değer.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Sertkaya
Merhaba.

Sizi çok yordum farkındayım ama malesef olmadı.

Sanırım Vista olduğu için olmuyor. Çünkü aynen dediğinizi uyguladım.

Vistada bir değişik durum var sanırım. Open değilde belki başka bir komut olabilir bilemiyorum tabi, varsayım olarak söylüyorum. Autorun yöntemlerinin sürümlere göre farklı yöntemlere sahip olabileceğini duymuştum ama o kadar.

Saygılarımla