Cep telefonu rehberini excel ile yedekleme güncelleme

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
Merhabalar

Herkesin bir şekilde cep telefonu rehberini bilgisayar ortamına taşıma, bu ortamda yedekleme ,güncelleme ve daha sonra tekrar cep telefonuna aktarma düşüncesinden yola çıkarak excel.web.tr deki uzman arkadaşlarında katkısıyla excel dosyası oluşturdum.

Bu dosya ile kendim samsung marka cep telefonu yazılımı olan kies ile cep telefonunu bilgisayara virgüllü csv dosyası olarak çıkarıp, rehberi güncelledikten sonra tekrar kies programı ile telefona listeyi kolayca geri yüklüyorum.Geri yükleme esnasında alan eşleştirmesini dikkatli yapmak gerekiyor.

Diğer telefon modellerinde de çalışacağını düşünüyorum.
Emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 24.4 KB Görüntüleme: 204

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
elinize sağlık.
burada amaç farklı sim ve telefonlardaki rehberleri bir araya getirmek mi? yoksa dediğiniz gibi zaten kies v.b. uygulamalar rehber yedeklemesi yapıyor.

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
elinize sağlık.
burada amaç farklı sim ve telefonlardaki rehberleri bir araya getirmek mi? yoksa dediğiniz gibi zaten kies v.b. uygulamalar rehber yedeklemesi yapıyor.
Selam,
dediğinizde yapılabilir.Ben excelde isim eklemek ve kontrol etmek için kullanıyorum.2000-3000 kişi kontrol edebiliyorum.Sonraki adımım bunlara sms atmak olacak.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
Merhabalar

Herkesin bir şekilde cep telefonu rehberini bilgisayar ortamına taşıma, bu ortamda yedekleme ,güncelleme ve daha sonra tekrar cep telefonuna aktarma düşüncesinden yola çıkarak excel.web.tr deki uzman arkadaşlarında katkısıyla excel dosyası oluşturdum.

Bu dosya ile kendim samsung marka cep telefonu yazılımı olan kies ile cep telefonunu bilgisayara virgüllü csv dosyası olarak çıkarıp, rehberi güncelledikten sonra tekrar kies programı ile telefona listeyi kolayca geri yüklüyorum.Geri yükleme esnasında alan eşleştirmesini dikkatli yapmak gerekiyor.

Programın çalıştırılması hakkında bilgi verebilirmisiniz. Telefonum samsung note 3 kies3 programı ile rehberi yedeklediğimde bilgisayara contacts.spb dosyası olarak atıyor. csv dosyalarınıda geri yüklemiyor öyle bir seçenek yok

Son düzenleme:

aligunes

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 32 Bit
09-06-2025
MyPhoneExplorer isimli programı hem telefona hemde Google playdan telefona kuruyorsunuz daha sonra kablo wifi bluetooth bu üçünden biri ile bağlantı kuruyorsunuz.
Sekronize yaptıktan sonra Rehber Notlar Mesaj hepsini bilgisayardan kontrol edebiliyor, mesaj atıp arama yapabiliyorsunuz. İsterseniz rehberdeki kayıtları düzeltebiliyorsunuz

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
04.03.2019
Buna benzer programlar bende de var. Onlarda yapıyor. Mesele excel'de bulunan 4500 isim ve telefon listesini gruplandırıp telefona kaydetmek. Bunu elle yapmayı düşünmüyorum doğrusu.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Site yönetiminin yaptığı bilgi paylaştıkça çoğalır mantığına ters.

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar

Merhabalar
Aradan belli bir süre geçmesine rağmen telefon rehberini excele alıp güncellemek yedek almak ve tekrar telefona yüklemek ; Excel üzerinden yardımcı programlar ile toplu mesaj atmak için bu düzenlediğimden daha kullanışlısını bulamadım.
Benim kullandığım yolu tekrar hatırlatmam gerekirse;

1. Bunun için Kies programı (cep tlf samsung, android 4.1.2)
2.Excel
3.Toplu sms atmak için sms programı.

Birinci adımda Kies ile telefon rehberini dışarıya excel virgülle ayrılmış değerler dosyası olarak alıyorum.Bunu aynı zamanda sıkıntılı bir durum oluşursa telefona tekrar yüklemek için kullanılabilir.Yedek rehber dosyası olur.
İkinci adımda excel dosyamdaki program yardımıyla içeriye import ediyorum.
Üçüncü adımda düzenlemeler yapıyorum.
Bunu kopyalayıp export sayfasına yapıştırıyorum.
export ettiğim zaman rky (yeni rehber kayıt) adında aynı dizine virgülle ayrılmış excel değerler dosyası oluşuyor.
Son adımda Kies rehber dış dosya al dan bu dosyayı tanıtarak telefon defterini yeniden yüklüyorum.

Kies programının son versiyonunda sms kısmı kaldırılmış.
Toplu sms atmak için Wondershare MobileGo programını denedim.Bununla toplu mesaj atılabiiyor, ama sıkıntılar yaşadım.Android telefonlarda mesaj dizini oluştuğundan, bir kısım msajlar beklemede kaldığından, progamda giden gelen mesajlar net ayrıştırılmadığından kullanımı pratik gelmedi.Yinde bu program telefonda yüklü olan rehberi yedekleme, mükerrerliği önlemede ve sms okumada faydalandım.

Toplu Sms atmada geçmişte kullandığım bilsoft sms programına tekrar dönüş yaptım.Exceldeki rehberimi bu programa atarak kişilere sms attım.
Sms takibinde şimdilik bir sıkıntıyla karşılaşmadım.Ayrıca attığım mesajlar telefonda kişiye özel sms dizinine kayıt olmadı.

Dosya indirme bağlantı adresi
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=166446&d=1395429893