çerçeve

Excel Vers. ve Dili
Office 2000 profesyonal
ÇerÇeve

A-B , D-E , G-H sutünlarında alt alta verilerim var.Bu verileri makro ile yeni bir sayfaya özet tablo olarak aldırıyorum fakat verileri makro ile çerçeve içine almak istiyorum ama sadece G-H sütunu benim için önemli.Diğer sütunlardaki çerçevem sabitttir.G-H sütununlarındaki dolu hücreleri çerçeve içine almasını istiyorum.forumda benzer örnekler var ama satır gizleme üzerine.benim diğer sütunlardada verilerim olduğu için bunun gibi örnekleri kullanamıyorum.cevaplarınız için şimdiden teşekürler.

Son düzenleme:

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Dosyanızı veya bir örneğini ekleyebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2000 profesyonal
çerçeve örnek dosyam

hocam örnek dosyamı ekledim.Bir bakarsanız.

Son düzenleme:

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Kusura bakmayın sorunuzu yine anlayamadım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2000 profesyonal
A-B , D-E , G-H sutünlarında alt alta verilerim var.Bu verileri makro ile yeni bir sayfaya özet tablo olarak aldırıyorum fakat verileri makro ile çerçeve içine almak istiyorum ama sadece G-H sütunu benim için önemli.Diğer sütunlardaki çerçevem sabitttir.G-H sütununlarındaki dolu hücreleri çerçeve içine almasını istiyorum.forumda benzer örnekler var ama satır gizleme üzerine.benim diğer sütunlardada verilerim olduğu için bunun gibi örnekleri kullanamıyorum.cevaplarınız için şimdiden teşekürler.
sayın hocam, benim 240 adlı sayfama bir buton ekleyip o butona G-H sütununda bulunan dolu hücreleri çerçeve içine alacak bir makro.ekli dosyayı inceleyebildiyseniz eğer.formullerle master listeden aldırdığım veriler artabiliyor veya azalabiliyor.ona göre 240 adlı sayfada G-H sütunundaki dolu hücrelerim değişmekte ve buna bağlı olarak çerçeve oluşturmam gerekiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu işlemi koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

G1 hücresinde iken;
Biçim-Koşullu biçimledirme menüsünden Formül kısmını seçin ve =VE(EMETİNSE($G1);ESAYIYSA($H1)) formülünü uygulayıp Biçim menüsünden kenarlık çizip tamam dedikten sonra işleminiz gerçekleşecektir. Biçim Boyacısı ile diğer hücrelerede bu işlemi kopyalayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2000 profesyonal
teşekürler hocam cevabınız için.