Çeşitli ödeme ve banka formu ile ilgili hazırlanan programda bazı değişiklikler yapma

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
Çeşitli ödeme ve banka formu ile ilgili hazırlanan programda aşağıdaki bazı değişiklikler yapmak mümkünmü yardımcı olabilirmisiniz. (not ekte gönderilen dosya özel idare de yaplmış gelmişti. ben yapmadım.)

Ekte gönderdiğim dosyada sabit bilgiye girilen veriler 2.sheet : çeşitli ödemelere ve 3. sheet banka ödemeye gidiyor.

Banka ödeme de örneğin mehmet murat özmen 2 tane ve farklı ücretleri var. bu kişiler formda farklı adlarla bulunmakta, bunları herkesi tek isim olarak kaydedip banka hesap numaraları ile kurum maaşa gönderiyoruz. o dosya kendisi herşeyi hesaplıyor. ben burada isteğim banka ödemedi çitt bilgilerin otomatikman buradan alınıp, kurummaş a yazmasını istiyorum( not: kurum maaşın vba veya diğer şifresini bilmiyorum.)

ekte her iki dosyayı gönderiyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Tablonuz oldukça değişti ve mutlaka eksik çıkacaktır.
Gerekli açıklamaları tablo içinde yaptım. Buna benzer bir tabloyu yine burdan syn Mahmut KÖK'ün yazdığı kodlar vasıtasıyla oluşturmuştum. Bu tablo her ay maaş vs. ödemeleri için disket ve çıktı oluşturuyor. Ama bunun için epey bilgi aldım.
Kısaca sizin bankanızdan hangi verileri hangi formatta istediği , disketin uzantısının ne olması gerektiği gibi bilgileri almanız gerekir. Eğer işlevlere aşina iseniz gerekli modifiyeyi yapabilirsiniz. yinede bir bakın. sorunları tespit ederseniz çözmeye çalışırız.
İyi çalışmalar.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Çok teşekkürler. elinize sağlık. burada hesaplama ve banka hes.lis. sheet lerinde en altta solda şube müdürümüz adı ve soyadı altında ünvanı ve il müdürü adı ve soyadı altında ünvanı - yazıcı çıkışında açıklama kısmının çıkmaması nasıl sağlanır. yardım, destek ve ilgin için sonsuz teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Açıklama kutucuğunun kenarına tek tıklayıp delete tuşuna basarsanız açıklama kutucuğu silinmiş olur.
İsim ünvan vs. için;
1-kolay yöntem tablonuz bittikten sonra istediğiniz yere isimleri yazın. (bunu otomatik yaptırmam için nereye ne yazılacağını bilmem gerekir) Daha sonra tabloyu yeni oluşum için kullanmak gerekirse formüllü ilk satırları aşağı doğru kopyalayın tekrar istediğiniz yere isim ünvan vs.. yazın
2-yöntem sabit sayfasında N1 O1 P1 hücrelerini isimlendirerek bu hücrelere gerekli isim ve ünvanları girmek daha sonra örn hs sayfasında sıra no kısmına ünvan1 ,ünvan2 isim1 vs sayının dışında veri yazarak formül içinde kıyaslama yapmak ve uyan satıra ve istenilen yere istenilen bilgiyi yazmak. (ama bunun için burdaki hücrelerin koşullu biçimlendirme kriterleri ve hücre içi formüllerin değişmesi gerekir).
İyi çalışmalar.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Aleyküm selam, excel dostu;
Açıklama kutucuğunun orada durması bir avantaj çünkü bunu bütün birimler kullanacak, kutucuk yazıcıdan çıkış alırken çıkmamasını istiyorum. Diğerinde 1.inci belirttiğiniz kolay yöntemi seçelim. İşlem bittikten sonra ünvanları yazıcam. Bu arada ünvan altına otomatik eklenebilirse. isimleri Solda Zafer BATAR Şube Müdürü Sağda Tamer TAŞPINAR İl Müdürü bunu yapabilirsen mutlu olurum. 2inci yöntem uzun benim kafa o kadar yapamaz. hakemlik yoğunum. ilgin desteklerin ve yardımların için teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Dosyanızda istediğiniz düzenlemeleri yapmaya çalıştım.
Ama hala bankanın disket formatı konusunda tereddütlerim var. örn:hs.no 18 karakter sağa yanaşık eksik karakter sıfırla tamamlanacak vs.. gibi bunları net olarak bilmeniz ve uygulamanız gerekiyor aksi halde banka disketi okumaz.
Bankadaki sayın memur arkadaşlar maalesef bu konuda katkıda bulunmak yerine geri göndermeyi tercih ediyorlar.
İyi çalışmalar.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Banka hesap no: 10 rakam olacak,
hesap nolar da son rakam sola doğru 0 olduğunda excel siliyor. ben bunu '007123 olarak çözüyordum. bu disket olustur.xls de nasıl çözebiliriz. disketolustur.xls de; banka hs.listesi sheetinde ünvan da 2 tane aynı isim oldu , onu nasıl düzeltebilriz. banka disketi oluşturuken
Şube Kodu : 110
Kurum Kodu : 53
Ay :
Ödeme Türü : M ...vs olması gerekiyor.
"sabit" bölümünde verilerin:
T.C.Kimlik No
Görev Yeri
Görevi
Adı Soyadı
BANKA ADI
ŞUBE ADI
ŞUBE KODU
HESAP NO
SEANS ÜCRETİ
AYLIK SEANS TOPLAMI
MESLEĞİ
sıralanması gerekiyor.
yukarıda belirttiğim konularda; yardımcı olabilirmisin.ilgine ve desteklerin için sağol.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Galiba tahmin ettiğim gibi konu çözümlenmedi.
Eğer mevcut dosyanız üzerinde çözüm istiyorsanız bu beni aşar (vba kodları şifrelenmiş bir dosya bu sitenin yapısına aykırı diye düşünüyorum. paylaşım amaçlı bu tür dosyalarda mutlaka şifrede belirtilir.)
Konunun çözüme ulaşmadığını belirterek farklı çözüm önerilerini bekleyin.
İyi çalışmalar.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Merhaba
Galiba tahmin ettiğim gibi konu çözümlenmedi.
Eğer mevcut dosyanız üzerinde çözüm istiyorsanız bu beni aşar (vba kodları şifrelenmiş bir dosya bu sitenin yapısına aykırı diye düşünüyorum. paylaşım amaçlı bu tür dosyalarda mutlaka şifrede belirtilir.)
Konunun çözüme ulaşmadığını belirterek farklı çözüm önerilerini bekleyin.
İyi çalışmalar.
Şifrelenmiş dosya derken benim gönderdiğim ilk dosyanın vba şifresinden bahsediyorsan: o dosyanın vba kod şifresini bilmiyorum. Mevcut dosyam değil. sizin yaptığınız dosyanın üzerinde belirttiğim değişiklik olabilmesini istiyorum. ilgine ve desteklerin için teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn.istanbulcahan
Sorununuz çözülmeyecek türden değil yeterki anlaşılabilir olsun.
Bu konuda bir tablo yaptığımı ve bunun kullanılıyor olduğunu belirtmiştim. O nedenle konuya uzak değilim. Ama bankaların bu verileri okuyan uygulamaları farklı olduğu için bir defa tabloyu oluşturursak siz ve sizin gibi ihtiyaç sahipleri bu dosyayı uzun süre kullanabilirler.
Şimdi yapmanız gereken 1 excel tablosunda;
1-bir "sabit" sayfası oluşturun ve gerekli olan tüm verilerle ilgili bir veri için giriş yapın (her veri için gerekli açıklamayı yapın)
2-aynı şekilde bir "hesaplama" sayfası yapın burada da bir veri için gerekenleri ve yapılan işlemi açıklamalı olarak belirtin.
3- bir "çıktı-işletme" sayfası yapın işletmede kalacak listeniz için bir veriye ait bilgileri girin ve gerekli açıklamayı yapın.
4-bir "çıktı-banka" sayfası yapın banka listeniz için bir veriye ait bilgileri girin ve gerekli açıklamayı yapın.
5- ve en önemlisi .txt yada .dat uzantılı banka çıktısı için bankadan alacağınız kesin bilgilerle ilgili olarak;
a)1 veriye ait toplam karakter sayısı
b)hangi veriler kaçar karakter ve ne şekilde yazılacak (karakter sayısı eksik ise boş karakterlemi tamamlanacak yada sıfıra mı tamamlanacak)
gibi bilgileri verirseniz talebinizi okuyan değerli arkadaşların birden fazla çözümüne sahip olacağınıza eminim (en azından bir tanesini ben yaparım)
:)
Ünvanı yada ismi silme işlemine gelince A veya B sütununda yazan isim1 ünvan1 gibi içeriği delete ile silerseniz sonucu ve oraya yazılma esprisini görürsünüz.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Sayın muygun' un belirttiği açıklamaları yaptım. ödeme ve bankaya gönderme için ayrı ayrı yaptım. Dosya ektedir.Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Tablonuzu inceledim Banka disketi konusu haricinde gerekli açıklamayı yapmışsınız.
Açıklama: Bankalar mrp programları vasıtasıyla gelen verileri okurlar örn: 10 karakter adı soyadı,20 karakter hs.no 2 karakter ay adı 10 karakter hs.miktarı 2 karakter ödeme türü vs. gibi
işte benim istediğim bu açılımdı bunu bilmeden diskete atılacak verinin düzenlenmesi mümkün değil.
Neyse inşallah bankadan dönmezsiniz. :)
tablo içinde gri hücreler veri girişi yapmanız gereken yerler , sarı hücreler veri çokluğuna göre kopyalayıp aşağı doğru çoğaltmanız gereken yerlerdir.
İyi çalışmalar.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Slm.
Tablonuzu inceledim Banka disketi konusu haricinde gerekli açıklamayı yapmışsınız.
Açıklama: Bankalar mrp programları vasıtasıyla gelen verileri okurlar örn: 10 karakter adı soyadı,20 karakter hs.no 2 karakter ay adı 10 karakter hs.miktarı 2 karakter ödeme türü vs. gibi
işte benim istediğim bu açılımdı bunu bilmeden diskete atılacak verinin düzenlenmesi mümkün değil.
Neyse inşallah bankadan dönmezsiniz. :)
tablo içinde gri hücreler veri girişi yapmanız gereken yerler , sarı hücreler veri çokluğuna göre kopyalayıp aşağı doğru çoğaltmanız gereken yerlerdir.
İyi çalışmalar.
Sayın muygun slm.
Daha önce hazırladığınız dosya serverdeki dosyalar silindiği için yok. sizin arşivinizde varsa bu dosya tekrar gönderebilirimisin.