Çeşitli Ödemeler Fişi Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Ekte belge üzerinde açıklamalarını yaptığım çeşitli ödemeler fişini formül ve makrolar yardımı ile basit bir programa dönüştürmek istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
ilk talebiniz olan (diğerleride belli bir veriden yada sayfadan gelmesi gerekiyor);
"Bu bölüme önceden isimleri, adresleri ve yaptırılan işi girdiğimiz liste oluşturulsun; listeden simi seçince, adresi ve yaptığı iş otomatik gelsin."
Notunda da belirttiğiniz üzere bir altyapı oluşturulması gerekiyor.
Tablonuza yeni bir sayfa ekleyerek Tüm isteklerinizi karşılayacak bir veri giriş sayfası oluşturun. Burda kullanılması gereken tüm bilgileri birer başlık haline getirerek bu sayfaya verilerinizi girin.
Çözüm önerisi olacak arkadaşlarda gereken kodlamada size yardımcı olsun.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Merhaba;
ilk talebiniz olan (diğerleride belli bir veriden yada sayfadan gelmesi gerekiyor);
"Bu bölüme önceden isimleri, adresleri ve yaptırılan işi girdiğimiz liste oluşturulsun; listeden simi seçince, adresi ve yaptığı iş otomatik gelsin."
Notunda da belirttiğiniz üzere bir altyapı oluşturulması gerekiyor.
Tablonuza yeni bir sayfa ekleyerek Tüm isteklerinizi karşılayacak bir veri giriş sayfası oluşturun. Burda kullanılması gereken tüm bilgileri birer başlık haline getirerek bu sayfaya verilerinizi girin.
Çözüm önerisi olacak arkadaşlarda gereken kodlamada size yardımcı olsun.
İyi çalışmalar.
Benim excel ve VBA ile ilgili hiç bilgim yok; bu yüzden bu söylediklerinizi yapamam. Zaman ayırıp bu söylediklerimi yapacak arkadaş varsa diye bu konuyu açtım.
İlginiz için teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
yigitx muygun bey sadece bir musteri bilgilerini iceren musteri tablosu olusturmanizi istemis; ilk maddedeki listenizin olusturulabilmesi icin zaten bir bilgiler sayfasi sart..

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
yigitx muygun bey sadece bir musteri bilgilerini iceren musteri tablosu olusturmanizi istemis; ilk maddedeki listenizin olusturulabilmesi icin zaten bir bilgiler sayfasi sart..
İlginiz ve Muygun isimli aradaşın ne demek istediğini açıkladığınız için teşekkürler...
Evet haklısınız ben anlamamışım şimdi tekrar okuyunca anladım. Ekte veriler sayfası olarak bir sayfa düzenledim ama yeterli olurmu bir inceleyebilirmisiniz...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
listenizde proje no ve t.c. kimlik no yok ve adi soyadi bolumu sanirim unvan bolumu oyle degil mi?

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Özel kişi ise adı soyadı, tüzel kişi ise ünvan aynı yere yazılacak. Dediğiniz gibi T.C. kimlik no / vergi kimlik no ve proje no eklenmeli bu listeye.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Ekte belge üzerinde açıklamalarını yaptığım çeşitli ödemeler fişini formül ve makrolar yardımı ile basit bir programa dönüştürmek istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...
6. mesajdaki ek muteberdir.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Gerek görsel olarak gerkse işlevsel olarak güzel bir çalışma yapmışsınız Teşekkürler...
1- Ödeme fişi sayfasında bugün ödenen bölümüne ödenen miktarı ve ödeme tarihini girince bir kaydet butonu ile kaydetme imkanı olsa, bu butona basılınca o günkü ödeme bilgileri otomatik olarak veriler sayfasına atılabilse daha az işlem ve daha az hata yapılmış olur. Yani veriler sayfasındaki bilgi girişi sadece ilk hakediş oluştururken yapılır. Diğer ödemeler proje numarası ile firma / kişi çağrılarak sadece bugün ödenen hanesine ödeme miktarı girilmek ve tarih yazılmak sureti ile yapılmış olur.
2- İkinci alternatif olarak ödeme fişinin yan tarafında oluşturulacak bir formla kişi ve firma bilgileri ile ilk hakediş bilgileri bölümü oluşturulsa (bir userform ile olabilir) ilk bilgiler burdan ve günlük ödeme bilgileri de bugünkü ödenen bölümünden girilse veriler sayfasına hiç dokunulmamış olur, böylece formüller korunmuş olur ve hata oranı azalır.
3- Ödemelerimizden 2 türlü vergi kesintisi yapıyoruz; ilkinde %10 gelir vergisi ve %1 damga vergisi toplam %11. ikincisinde %0,75 damga vergisi, %0,45 stopaj toplam %1,2. Buna göre hangi kesintinin yapılacağı seçmeli yapılabilir mi?
Çalışmalarınızda başarılar...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Muygun arkadaşımızın yaptığı programı yukarıdaki mesajda anlatılanlara göre düzenleyebilirmiyiz, arkadaşlar...

Excel Vers. ve Dili
ofis xp
help me...