Soru CH kodlarını makro ile bulmak

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Arkadaşlar merhaba
Çalışmam da formülle H sütunundaki platform isimlerine göre KOD sekmesindeki CH isim ve Muhasebe kodlarını bularak K sütunundaki MUH.KODU na geliyor.ancak Platform sütunundaki isimler her geçen gün artmasından dolayı bunu formül yerine makro kodu ile yapmak istiyorum.
yani kısacası yapmak istediğim H sütunundaki platform isimlerine göre KOD sayfasından bularak K sütunundaki Muh.kodu sütununa getirmek istiyorum
bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
 

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,153
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

Aşağıdaki kodu çalıştırdığınızda K sütununda şu anda var olan formülü yazar ve ardından formülü kaldırıp sadece değeri yazar.

Kod:
Sub Test()
    With Range("K3:K" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row)
        .FormulaLocal = "=EĞER(H3=""HB"";$T$3;EĞER(H3=""GG"";$T$2;EĞER(H3=""N11"";$T$4;EĞER(H3=""TY"";$T$5;EĞER(H3=""C/H"";DÜŞEYARA(D3;KOD!B:D;3;0);DÜŞEYARA(H3;KOD!C:D;2;0))))))"
        .Value = .Value
    End With
End Sub
 

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Üstat öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim

Benim asıl istediğim açılır penceredekilerdeki platform isimlerine göre Muh.kodu bulmak
burada 8 adet platforma var her geçen gün buraya yenileri ekleniyor
yeniler eklendikçe eğer formülüne ekleme yapmak gerekiyor sonu yok haliyle
makroda eğer formülüne bağlamak yerine H sütununda ne kadar platforma varsa ona göre Muh.kodu bulabilirmiyiz

iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
arkadaşlar bu konuda yardım edebilecekmisiniz
 

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
arkadaşlar bu konuda çözüm öneriniz varmıdır
 
Katılım
2 Temmuz 2024
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
2019
dosyalarınızı sadece altın üyeler gördüğünden yardımcı olamıyoruz
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
661
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
MUH.KODU kaynağı neresi? Verdiğiniz dosyadaki kodlar KOD sayfasında yok. KOD sayfasından çekilsin denilmiş.
120 DMARKET kodu aynı sayfada duruyor.

Kısaca;

1. Aranan? veya Kriter?
2. Kaynak?
3. Hedef?
 

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Merhaba
APTEK GELEN LİSTE sayfasında H sütununda platform isimleri yazıyor
bu platformlara göre KOD sayfasındaki C sütunundaki platform isimlerine göre D sütunundaki ch kodlarını APTEK GELEN LİSTE Sayfasındaki K sütunundaki Muh.kodu na geliyor
Bunları K sütununda Eğer formülü ile yapabiliyordum ancak her geçen gün platform isimleri arttıkça sorun olmaya başladı


Kısaca;

1. Aranan? veya Kriter?
APTEK GELEN LİSTE sayfasındaki H sütunundaki platform isimlerine göre KOD sayfasında C sütunda eşleşenleri D sütunundaki muhasebe kodları
2. Kaynak?
3. Hedef?
KOD sayfasında C sütunda eşleşenleri D sütunundaki muhasebe kodları APTEK GELEN LİSTE K sütununa gelmesi
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
661
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
N11 ise 120DOĞUŞP, TY ise 120 DSM gibi?

Aşağıdaki şekilde nasıl sonuç gelmesi lazım?
253130
 

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
N11 ise 120DOĞUŞP, TY ise 120 DSM gibi?
evet sayın bozkurt

diğerleri için gözümden kaçmış kod düzenlemesine gideceğim
120 ASTAŞ haliyle
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
661
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
Düşeyara iş görmez mi?
=DÜŞEYARA(H3;KOD!C:D;2;0)
 

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
sayın bozkurt şöyle bişey var platform da C/H olanları APTEK GELEN LİSTE deki D sütunundaki ünvana bakıyor ona göre Muh kodu geliyor

bu sebeple olmuyor maalesef
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
661
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
sayın bozkurt şöyle bişey var platform da C/H olanları APTEK GELEN LİSTE deki D sütunundaki ünvana bakıyor ona göre Muh kodu geliyor

bu sebeple olmuyor maalesef
Firma ile Platform'u birleştirip düşey ara yapabilirsiniz.
KOD sayfasına da aynı mantıkta yardımcı sütun ekleyip deneyiniz isterseniz.
Örnek ekledim.

Fakat; KOD sayfasındaki isimler ile LİSTE'de bulunan isimler aynı değil. Kiminde . eksik kiminde boşluk fazla gibi..
Düşeyara yaparken yaklaşık olarak seçtim kontrol ediniz.
 

Ekli dosyalar

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,322
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Sayın bozkurt öncelikle teşekkürler

KOD sayfasında C/H olanlar cari hesap çalıştığımız cariler olduğu için onlara 120 & 320 kod açıyoruz
ancak platform sütununda HB & N11 & GG & AMZ & PZRM gibi pazaryerleri olanlara ise müşteri ismi ne geçerse geçsin bu firmaların ch na atması gerekiyor..yani kısacası torba cari olarak düşünün
emek harcıyarak yapmış olduğunuz çözüm öneriniz maalesef uymuyor
yani muh kodunu sorgularken kullandığım K sütunundaki aşağıdaki formül hem platform ismine göre hemde D sütunundaki Firma adına göre sorguluyor platformdakiler göre sorgularken pazaryerleri muh kodunu atıyor ancak C/H olanları da muh.koduna göre cari hesaba atıyor bu formül bir yere kadar yeterli oldu ancak platform sayısı arttıkça giderek te artacağı için çalışma tıkanma noktasına geldi maalesef

=EĞER(H16="HB";$V$3;EĞER(H16="GG";$V$2;EĞER(H16="N11";$V$4;EĞER(H16="TY";$V$5;EĞER(H16="C/H";DÜŞEYARA(D16;KOD!B:E;3;0);DÜŞEYARA(H16;KOD!C:E;2;0))))))
 
Üst