Merhaba,
Dış kaynağı olan ana excelim için makro yazdım. Bu makro önce excelimi açıyor. Daha sonra eski ve yeni link adları olarak girdiğim değerlere göre change links yapıyor.
Ancak; change links yapacağım, yani yeni link olarak atayacağım dış excel şifreli ve password dialog box çıkıyor. Bu sebeple makro ilerlemiyor. Linkleri update etmesine gerek yok. Sadece değiştirip çıkmak istiyorum. Application.Displayalert= False'u da ekledim. Fakat yine geliyor password dialog box.
Sub linkchange()
Dim Eski As Variant, Yeni As Variant
Dim WB_Cari As Workbook
Dim wb As String
wb = Range("C1").Text
Set WB_Guncelle = Workbooks.Open(wb, Password:="WAS", UpdateLinks:=0) 'Bu exceldeki C1 hücresini WB_Guncelle olarak değişkene ata
Workbooks("Link Update.xlsm").Activate
Sheets("Comparative").Range("B3").Activate
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
Eski = ActiveCell.Offset(0, 0).Text
Yeni = ActiveCell.Offset(0, 1).Text
WB_Guncelle.ChangeLink Eski, _
Yeni, xlExcelLinks
ActiveCell.Offset(0, -1) = "Ok"
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
End Sub
Dış kaynağı olan ana excelim için makro yazdım. Bu makro önce excelimi açıyor. Daha sonra eski ve yeni link adları olarak girdiğim değerlere göre change links yapıyor.
Ancak; change links yapacağım, yani yeni link olarak atayacağım dış excel şifreli ve password dialog box çıkıyor. Bu sebeple makro ilerlemiyor. Linkleri update etmesine gerek yok. Sadece değiştirip çıkmak istiyorum. Application.Displayalert= False'u da ekledim. Fakat yine geliyor password dialog box.
Sub linkchange()
Dim Eski As Variant, Yeni As Variant
Dim WB_Cari As Workbook
Dim wb As String
wb = Range("C1").Text
Set WB_Guncelle = Workbooks.Open(wb, Password:="WAS", UpdateLinks:=0) 'Bu exceldeki C1 hücresini WB_Guncelle olarak değişkene ata
Workbooks("Link Update.xlsm").Activate
Sheets("Comparative").Range("B3").Activate
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
Eski = ActiveCell.Offset(0, 0).Text
Yeni = ActiveCell.Offset(0, 1).Text
WB_Guncelle.ChangeLink Eski, _
Yeni, xlExcelLinks
ActiveCell.Offset(0, -1) = "Ok"
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
End Sub