Change olayında hata veriyor...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Private Sub TextBox5_Change()
On Error Resume Next
Toplam_Giriş_Miktarı = Evaluate("=SUMPRODUCT((K2:K65536=""" & TextBox5 & """)*(E2:E65536=""ALIŞ"")*(L2:L65536))")
Toplam_Giriş_Tutarı = Evaluate("=SUMPRODUCT((K2:K65536=""" & TextBox5 & """)*(E2:E65536=""ALIŞ"")*(U2:U65536))")
Toplam_Çıkış_Miktarı = Evaluate("=SUMPRODUCT((K2:K65536=""" & TextBox5 & """)*(E2:E65536=""SATIŞ"")*(L2:L65536))")
Toplam_Çıkış_Tutarı = Evaluate("=SUMPRODUCT((K2:K65536=""" & TextBox5 & """)*(E2:E65536=""SATIŞ"")*(U2:U65536))")
Eldeki_Stok_Miktarı = Toplam_Giriş_Miktarı - Toplam_Çıkış_Miktarı
Eldeki_Stok_Tutarı = Toplam_Giriş_Tutarı - Toplam_Çıkış_Tutarı
Ortalama_Birim_Maliyet = Round((Eldeki_Stok_Tutarı / Eldeki_Stok_Miktarı), 2)
TextBox10 = (Ortalama_Birim_Maliyet)
TextBox10 = Format(TextBox10, "#,##0.00")
End Sub
-------------------------------------------------------------------------
Kodları hiçbir şekilde çalışmıyor.Acaba nedeni Textbox 5 e veriyi
başka userformdan yüklemem olabilirmi.Yani elle veri girişi yapılmıyor ve o yüzden Cahnge olayının işlemediğini düşünüyorum.Burada Private Sub TextBox5_Change() olayımı değişecek acaba.Lütfen yardım edin tıkandım.Buraya ne yazmam gerekir peki.

TextBox 5' e veriyi alan kodlar
Private Sub ListView1_DblClick()
Aktif_Form.TextBox4 = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(1).Text

Aktif_Form.TextBox5 = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(4).Text

Unload Me
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu şekilde size kimse yardım edemeyecektir. Çalışmanızın belirttiğiniz bölümünü kapsayan küçük bir örneğini ekleyip hangi bölümde hata verdiğini yazarsanız daha faydalı olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Örnek dosyam ektedir. Ve sorunlu olan userform3 tür.

Burada yukarıda kopyaladığım kodları çalıştıramadım.Çünkü textbox5 e veri soru işaretine tıklayınca çıkan listeden seçime 2 kere tıklayarak veri yükleniyor.
Galiba olayın yani formüllerin çalışmasını bu yüzden Cahnge olayı engelliyor diye düşünüyorum.Çünkü Combobox kullanarak denediğimde formüller çalışıyor.

Şöyleki ;

Private Sub Textbox5 Change () kodlarında tüm TextBox5 leri ComboBox1 yapınca kodlar çalışıyor.Ama TextBox5 yapınca çalışmıyor.Bu arada çalışmamı kısaltamadım.Lütfen kusuruma bakmayın.Çünkü çok uzun sürüyor.Bayağı biri kısmını tamamladım ve sadece raporları kaldı.Bide bazı eksiklikleri var.

İlgilenirseniz çok sevinirim.Şimdiden emeği geçecek olanlara teşekkürederim.

NOT : Sorunlu olan userform3

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Siz ürünü forma çağırdığınızda birim fiyat bilgisini hangi sayfadan getirecek?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selamlar,

Siz ürünü forma çağırdığınızda birim fiyat bilgisini hangi sayfadan getirecek?
Userform 3 te textbox 10 a birim fiyat bilgisini textbox5 i temel alarak ilgili formüllerle STOK HAREKETLERİ sayfasında bulunan verileri kullanarak birim fiyatı hesaplayacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ayrıca formülü uygularken U sütununu hesaplatmışsınız. Userform3 te birim fiyatı KDV dahil rakamdanmı hesaplayacak?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selamlar,

Ayrıca formülü uygularken U sütununu hesaplatmışsınız. Userform3 te birim fiyatı KDV dahil rakamdanmı hesaplayacak?
U sütunun rakamı doğrudur.Yani kdv dahil.Çünki ana maliyeti çıkarttığımız için iskonto ve kdv dahil olan U sütunundaki rakamı baz alacağız.Kafanız karışmasın diye söylüyorum.Ayrıntıları lütfen görmeyin.Ayrıca ilginize çok teşekkürederim.İnşallah bittiğinde sizlerle paylaşıp görüşlerinizide alacağım.Tekrar teşekkürler

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub TextBox5_Change()
    On Error Resume Next
    Toplam_Giriş_Miktarı = Evaluate("=SUMPRODUCT(('STOK HAREKETLERİ'!K2:K65536=""" & TextBox5.Text & """)*('STOK HAREKETLERİ'!E2:E65536=""ALIŞ"")*('STOK HAREKETLERİ'!L2:L65536))")
    Toplam_Giriş_Tutarı = Evaluate("=SUMPRODUCT(('STOK HAREKETLERİ'!K2:K65536=""" & TextBox5.Text & """)*('STOK HAREKETLERİ'!E2:E65536=""ALIŞ"")*('STOK HAREKETLERİ'!U2:U65536))")
    Toplam_Çıkış_Miktarı = Evaluate("=SUMPRODUCT(('STOK HAREKETLERİ'!K2:K65536=""" & TextBox5.Text & """)*('STOK HAREKETLERİ'!E2:E65536=""SATIŞ"")*('STOK HAREKETLERİ'!L2:L65536))")
    Toplam_Çıkış_Tutarı = Evaluate("=SUMPRODUCT(('STOK HAREKETLERİ'!K2:K65536=""" & TextBox5.Text & """)*('STOK HAREKETLERİ'!E2:E65536=""SATIŞ"")*('STOK HAREKETLERİ'!U2:U65536))")
    Eldeki_Stok_Miktarı = Toplam_Giriş_Miktarı - Toplam_Çıkış_Miktarı
    Eldeki_Stok_Tutarı = Toplam_Giriş_Tutarı - Toplam_Çıkış_Tutarı
    Ortalama_Birim_Maliyet = Round((Eldeki_Stok_Tutarı / Eldeki_Stok_Miktarı), 2)
    TextBox10 = Format(Replace(Ortalama_Birim_Maliyet, ".", ","), "#,##0.00")
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
TextBox10 = Format(Replace(Ortalama_Birim_Maliyet, ".", ","), "#,##0.00")
End Sub

Bu satırda ".", ","), kısmını kaldırmamız gerekiyor.Çünki hesap doğru ama format bu olmadığı için sonuç hatalı.Ben kaldırdım ve şu şekilde yaptım.

TextBox10 = Format(Replace(Ortalama_Birim_Maliyet, "#,##0.00"))

Ancak hata veriyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki şekilde düzeltin.

Kod:
TextBox10 = Format(Ortalama_Birim_Maliyet, "#,##0.00")

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Tamam gayet güzel çalıştı.Emeğinize sağlık.Çok teşekkürederim.Sizlerin sayesinde hayal bile edemeyeceğim bir seviyeye geldim.Hepiniz sağolun.
Hayırlı çalışmalar...