Checkbox Değerini Filtre Kriteri Olarak Atama

Astalavista58

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Kod:
Sub Aktar()
'21.10.2021  13:00

son1 = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column

sonsatir = ActiveSheet.UsedRange.Row + ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count - 1

For i = 1 To son1

If Left(Trim(Cells(1, i)), 6) = "Durumu" Or UCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 6)) = UCase("Durumu") Or LCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 6)) = LCase("Durumu") Then

durumu_yeri = i

ElseIf Left(Trim(Cells(1, i)), 5) = "Rütbe" Or UCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 5)) = UCase("Rütbe") Or LCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 5)) = LCase("Rütbe") Then

rütbe_yeri = i

ElseIf Left(Trim(Cells(1, i)), 6) = "Birimi" Or UCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 6)) = UCase("Birimi") Or LCase(Left(Trim(Cells(1, i)), 6)) = LCase("Birimi") Then

birim_yeri = i

End If

Next

Range("D1").Select

Selection.AutoFilter

ActiveSheet.Range("$A$1:$AA$" & son1).AutoFilter Field:=durumu_yeri, Criteria1:="Pasif"

ActiveSheet.Range("$A$1:$AA$" & son1).AutoFilter Field:=rütbe_yeri, Criteria1:="=Amir", _
    Operator:=xlOr, Criteria2:="=Memur"

ActiveSheet.Range("$A$1:$AA$" & son1).AutoFilter Field:=birim_yeri, Criteria1:="Kayseri"

Cells.Select
    Selection.Copy
    Workbooks.Add
    Cells.Select
'    ActiveSheet.Paste
        Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False

Application.CutCopyMode = False
    Cells.EntireColumn.AutoFit
    Cells(2, 3).Select
    metin = "Rütbeli"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\omerorhan-silmeyin\Desktop\" & metin & ".xlsx" _
        , FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False

End Sub
Cümleten hayırlı pazarlar, hayırlı akşamalar, yukarıdaki gibi bir formülüm var. Belirli kriterlere göre filtreleme yaparak, kalan veriyi yeni bir excel çalışma kitabı olarak masaüstüne kaydediyor. Aslında bu benim için yeterli ancak öğrenmek istediğim için soruyorum;
Ben yukarıdaki kriterleri UserForm oluşturup Checkbox'ta işaretlediklerimi filtrelemek istesem nasıl yapabilirim.