çift tıkla veri aktar

sevensuleyman

Altın Üye
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
183
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-12-2027
kolay gelsin;

örnek te belirttiğim excel ldosyasında a stunundaki stok koduna çift tıkladıgımızda ilgili verileri diğer sayfaya aktarılmasını istiyoruz. mümkünse birden fazla stok kodu hücresi seçildinde hepsini aktarmasıdır. üstadlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,350
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Soru ne kadar net olursa yanıt da o kadar net olur.
1. Çift tıklama sadece bir hücrede olur ve gereksiz yazışmalardan kurtulunur.
2. Birden fazla da olmasını istiyorsunuz, bu nasıl olacak?
3. Aktarım sayfanın sonuna mı olacak, yoksa silerek mi aktaracak?
 

sevensuleyman

Altın Üye
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
183
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-12-2027
Merhaba,
Soru ne kadar net olursa yanıt da o kadar net olur.
1. Çift tıklama sadece bir hücrede olur ve gereksiz yazışmalardan kurtulunur.
2. Birden fazla da olmasını istiyorsunuz, bu nasıl olacak?
3. Aktarım sayfanın sonuna mı olacak, yoksa silerek mi aktaracak?
silerek aktarmamız gerekiyor. o anlık seçmiş oldugumuz satırlar istenilen hücrelere aktarmamız gerekiyor.
yardımcı olursanız sevinirim
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,350
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki kod süzdürülen veriyi diğer sayfaya aktarır.
Kodda sayfa indisini kullandım.

Kod:
Sub Macro1()

Sayfa2.UsedRange.ClearContents
Sayfa1.Range("A1").CurrentRegion.SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Sayfa2.Range("A1")

End Sub
247736
 
Üst