Close/Quit Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel2016
Türkçe
Merhaba dostlar.

7 aydır VBA ögreniyorum. Kendi çapımda birden çok program yaptım ve VBA dilini güzel bir şekilde öğrendim. Fakat bunca süredir çözemediğim bir sorun var. Bu sorunu sizlere örnekle anlatıcam. (Şirket dosyası olmasından dolayı paylaşıma açamıyorum)

UserForm üzerinde butona tıkladığımda başka bir çalışma kitabını açıyor. Bu çalışma kitabındada şöyle bir makro var, bu çalışma kitabı açıldığında sayfa1 i yazdırıyor, çalışma kitabını kaydediyor ve ThisWorkbook.close ile kitabı kapatıyor ve tekrar UserForm a dönüş yapması gerekiyor. Fakat diğer excel çalışma kitabınıda kapatıyor ve UserForm da kapanıyor. Exceli tekrar açtıgımda ise "bu çalışma kitabı zaten açık" diyor. Yani aslında arka planda gizliyor.

Sorum: Hangi kod ile istediğim çalışma kitabını tamamen kapatabilirim( diğer çalışma kitabı bundan etkilenmiycek, sadece istediğim çalışma kitabı kapancak)

/ThisWorkBook.Close
/Application.Quit
Bu kodlar kapatıyor fakat tüm exceli kapatıyor ve yeniden açtığımda "Bu çalışma kitabı zaten açık" uyarısını veriyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Şöyle bir yöntem uygulayın.
Ana dosyayı açtınız, UserForm ile başka bir çalışma kitabı açıyorsunuz ve birtakım işlemler yapıyorsunuz.
Çalışma kitabındaki işlem bitinde Ana dosyaya dönün, Userform üzerinden açtığınız çalışma kitabını kapatın.

Cengiz Demir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
Bu kodu denemiş miydiniz ?

Workbooks("AAAA.xlsx").Close