Çözücü eklentisini açamıyorum

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Professional Plus 2016 - İngilizce
Herkese merhaba.

Excel 2007 türkçe kullanıyorum, eklentinin nasıl excele koyulacağını biliyorum.

Bu işlemi yaptığımda program hata veriyor.

Çözücü eklentisini eklemek istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

Acaba nasıl aktif hale getirebilirim.

Adresi izledim içinde SOLVER dosyası var fakat excele gelmiyor yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Microsoft derki;

Çözücü Eklentisini yükleme

Çözücü Eklentisi, Microsoft Office veya Excel yüklediğinizde kullanılabilen bir Microsoft Office Excel eklenti programıdır. Bununla birlikte, bu eklentiyi Excel'de kullanmak için önce yüklemeniz gerekir.

1. Microsoft Office Düğmesi'ni ve sonra da Excel Seçenekleri'ni tıklatın.

2. Eklentiler öğesini tıklatıp ardından Yönet kutusunda, Excel Eklentileri'ni seçin.
Git seçeneğini tıklatın.

3. Kullanılabilir eklentiler kutusunda, Çözücü Eklentisi onay kutusunu işaretleyin ve ardındanTamam'ı tıklatın.

İpucu Çözücü Eklentisi, Kullanılabilir eklentiler kutusunda listelenmezse, eklentinin yerini belirtmek için Gözat'ı tıklatın.

Çözücü Eklentisi'nin şu anda bilgisayarınızda yüklü olmadığı uyarısı geldiğinde, yüklemek için Evet'i tıklatın.

Çözücü Eklentisi'ni yükledikten sonra, Veri sekmesindeki Çözümleme grubunda Çözücü komutu belirir.

.

Excel Vers. ve Dili
İlginiz için teşekkür ederim.

Fakat verdiğiniz cevap benim sorunumu çözmüyor.

Ben bu yazdıklarınızın hepsini yaptıktan sonra koyduğum resimdeki iletiyi alıyorum. Microsoftun dediğini zaten yaptım ben.

Yardım edecek arkadaşları tez zamanda bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Sorunum devam etmektedir.

İnsanoğlu isteklerinin bir anda olmasını, dertlerinin bir anda kaybolmasını istiyor. Fıtrattan gelen bencillikten başka bir şey değil...

Kendi başlığımı yukarı çıkarmak için bu postu yayınlamak istemezdim, fakat durumum acildir.

Excel dünyasının üstatlarından yardım bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
İlk yazdığım posttaki resimde görülen c:/ProgramFiles/Office... diye giden adresi buldum ve içindeki solver dosyasına çift tıklayarak solver'ı çalıştırayım dedim.

Aşağıdaki ileti penceresi geldi ve evet'e tıkladıktan sonra başka bir pencere açıldı. Aşağıda:

Son açılan pencereye de kapat dedikten sonra veri kısmına çözücü geliyor ama üstüne tıkladığımda hiçbir şey açılmıyor sadece görüntü olarak geliyor.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Excel Vers. ve Dili
Çözümünü mutlaka bilen birisi vardır arkadaşlar, ileri derecede excel bilgisi olan üstatlar özellikle.

Bir el atsanız keşke sorunuma çok bahtiyar olacağım.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Her ne kadar yaptım diyorsanız da yukarıda dediklerimi tam olarak yaptığınızı sanmıyorum.

"Çözücü Eklentisi, Kullanılabilir eklentiler kutusunda listelenmezse, eklentinin yerini belirtmek için Gözat'ı tıklatın.

Çözücü Eklentisi'nin şu anda bilgisayarınızda yüklü olmadığı uyarısı geldiğinde, yüklemek için Evet'i tıklatın."

Çözücü Eklentisi'ni yükledikten sonra, Veri sekmesindeki Çözümleme grubunda Çözücü komutu belirir."

Yani dosyayı başka yollardan bulmayacaksınız. Eklentinin Gözat'ını kullanarak bulacaksınız ve yönergeleri takip edeceksiniz. Yoksa zaten sizden yüklemeniz için disket veya başka bir şey isteyecek.

.

Excel Vers. ve Dili
yurttas merhabalar.

Kendimi yeterince ifade edebildiğimi düşünüyorum fakat siz saplantılı bir şekilde hakkımdaki varsayımlarınıza odaklanmışsınız.

Aslında ilk mesajımda her şey sarihti.

Excel 2007 türkçe kullanıyorum, eklentinin nasıl excele koyulacağını biliyorum.

Bu işlemi yaptığımda program hata veriyor.

Çözücü eklentisini eklemek istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
Dosya üzerinden Seçenekler oradan Eklentiler ve daha sonra Git'e tıklayarak Çözücüyü seçiyoruz.

İkinci mesajımda ise bunu daha açık bir şekilde ifade ettim.

Ben bu yazdıklarınızın hepsini yaptıktan sonra koyduğum resimdeki iletiyi alıyorum. Microsoftun dediğini zaten yaptım ben.
Tüm bunları yaptıktan sonra program ilk mesajımdaki resimdeki hatayı veriyor.

Bu hatayı aldığım için ben de dedim bu böyle olmuyor, dosyanın yerini bulup Solver'a iki kere tıklayarak kendim açayım.

Böyle yaptığımda da diğer koyduğum resimdeki iletileri aldım.

İlgin için gerçekten müteşekkirim.

Bu saatten sonra da başlığımın yukarı çıkması mesaj falan yazmayacağım. Gören olur da sorunu çözerse ne ala...Çözülmezse de dünyanın sonu değil...

Derdimi en azından okuyan arkadaşlara, mesaj yazan sevgili yurttas'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama siz yanlış anlıyorsunuz.

Ne derseniz deyin. Bugüne kadar bu eklentiyi yükleyemediğine ne yabancı Forumlarda ne de Türkçe Forumlarda rastlamadım.

Neyse, benden bu kadar...

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
eklentiler penceresinde çözücü eklentisi görünüyorsa bile gözat deyin

"C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\Library\SOLVER" adresinde bulunan "SOLVER.XLAM" dosyasını seçin.(sizin bilgisayarınızda farklı bir adreste olabilir.) tamam'a tıkladıktan sonra

"Bu adreste zaten böyle bir dosya var değiştirilsin mi ?" gibi bir pencere çıkacak evet deyip değiştirin.

Öyle sanıyorum tüm eklentiler için bu yöntem işe yarayacaktır.

Saygılarımla...