Çözücü hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2012
Merhaba arkadaşlar öncelikle aşagıdaki soruyu Excel de çözücü ile çözmemiz gerekiyor ve yarına kadar bitirmem gerekiyor :) Soru ise şöyle;

Bir antikacı dükkanı var. Kişi bazı çeşitli ürünler almak istiyor 315 TL parası var. Antika eşyaların değişik özellikleri var altın, heykel, müzik aleti ve tahta.Bazı eşyalar iki özelligi birden içerebiliyor.bütün Eşyaların bir fiyatı var.Bu fiyat en fazla 100 TL dir.
İstenilen altın içeren 3 ürün tahta içeren 3 ürün 3 müzik aleti 3 heykel almak şartıyla hangi mallardan almaldır. Çözücü ile hazırlayınız.

Ben uğraştım fakat ürünleri çözücüye seçtiremiyorum. Soru genel anlamı ile şöyle toplam 350 tl paramız var en az 3 tane hammaddesi altın olan ürün,en az 3 tane hammaddesi tahta olan ürün,en az 3 tane hammaddesi heykel olan ürün ve en az 3 tane hammaddesi Müzik aleti olan ürün almak şartıyla toplam 350 tl ile hangi ürünlerden ne kadar alınacak ?

Yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2012
Aslında ben bu sorunun mantıgını anlamış degilim çözücü ile ilgili baya bi soru çözdüm fakat bu örnekte hiç birşey yapamadım siz anladıysanız bi fikir verebilirmisiniz ?

Excel Vers. ve Dili
2012
Burda şöyle bir sorun var mesela sizin çözümde fiyatı 5 tl olan ürün hem heykel hem altın hemde tahta içeriyor. böyle olmaması lazım fiyatı 5 tl olan ürün ya altın ya tahta yada heykel içerecek üçünü birden içermeyecek.Birde en az altın içeren 3 ürün,heykel içeren 3 ürün ve tahta içeren 3 ürün olması lazım

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Burda şöyle bir sorun var mesela sizin çözümde fiyatı 5 tl olan ürün hem heykel hem altın hemde tahta içeriyor. böyle olmaması lazım fiyatı 5 tl olan ürün ya altın ya tahta yada heykel içerecek üçünü birden içermeyecek.Birde en az altın içeren 3 ürün,heykel içeren 3 ürün ve tahta içeren 3 ürün olması lazım
.

Nasıl olması gerekiyorsa eklediğim dosyada yerlerine yazın.

Kıstasları sonra ayarlarız.

.