[ÇÖZÜLDÜ] Çalışma sayfasındaki çizelgeni şeklinin bozulmadan yeni bir sayfaya aktarılması hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
[ÇÖZÜLDÜ] Çalışma sayfasındaki çizelgeni şeklinin bozulmadan yeni bir sayfaya aktarılması hk.

Kullanmakta olduğum bir excel dosyası var. Bu dosyada 3 tane sayfa var. 1 nci sayfaya girdiğim verilere göre 2 nci sayfadaki çizelge içindeki bilgiler oluşmakta. Tüm verileri girdiğimde 2 nci sayfadaki verileri hemen yanındaki 3 ncü sayfaya aynı şekilde kopyalayarak 1 nci sayfadaki verileri değiştirmek istiyorum. Yani kopyaladığım her sayfadaki verilerin ayrı olması lazım. 1 nci sayfaya verileri girdikten sonra bir butona tıklayarak 2 nci sayfadaki çizelge ve içeriğini şekli bozulmadan başka bir sayfaya aktarabilir miyim. Aktardığımda veri girişi olan hücrelerdeki formüller yerine, girilen veriler olsun istiyorum. Yani bir başka işlem için 1 nci sayfadaki verileri değiştirdiğimde kopyaladığımız sayfadaki veriler değişmesin istiyorum. Bu konuda yardımcı olacaklara minnettar olurum. Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Böyle bir makro forumda vardı.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=24036

Makro Şu:

Sub Kopyala()
Dim i As Integer
Dim kopya
For i = 1 To Worksheets.Count
sayfa = Sheets(i).Name & vbNewLine & sayfa
Next i
kopya = InputBox("Kopyalamak İstediğiniz Sayfanın adını giriniz" _
& vbCrLf & sayfa, "Kopya", "Kopyalanacak Sayfa Adı Girin")
If kopya = Empty Then Exit Sub
Sheets(kopya).Copy After:=Sheets(Worksheets.Count)
On Error GoTo hata
ActiveSheet.Name = InputBox("Sayfanın Adını Giriniz", _
"Yeni Sayfa Ad", "YeniSayfa Ekle")
hata:
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-11-2024
Sayfa Kopyala

Aradığınız şey şunun gibi birşey mi acaba? (Makro kaydet ile yapılmıştır)

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sevgili kombo, ilginize teşekkür ederim fakat seismic arkadaşım örnek dosya eklemiş ve onu kullandım. İstediğim gibi bir macro sanırım. Kendi dosyama uyarlayıp deneyeceğim. Sayın seismic, örnek için teşekkür eder saygılar sunarım. İnşallah benim dosyamda da işe yarayacaktır. Saygılarımla....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...