[ÇÖZÜLDÜ] Çift tıklanan hücredeki değer ile aynı olan tüm satırları aktarmak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sevgili excelci arkadaşlar,
kullanmakta olduğum bir makro var ve o makro ile, istediğim herhangi bir satırdaki herhangi bir hücreye çift tıkladığımda, tıkladığım hücrenin satırını başka bir sayfaya kopyalamaktayım. Yapmak istediğim, tıkladığım hücre ile aynı olan diğer hücrelerin satırlarının da başka sayfaya aynı anda aktarılması. Bir nevi süzme işlemi gibi. Bu kodu ne şekilde değiştirirsek bu şekilde kullanabiliriz. Saygı ve sevgilerimle.
Kod :
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [A:AB]) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
SATIR = Target.Row
SON = Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(3).Row + 1
Sheets("Sayfa2").Range("A" & SON & ":AB" & SON).Value = Range("A" & SATIR & ":AB" & SATIR).Value
End Sub

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Bu şekil bir deneyin.
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
For Each i In Range("a1:a50")
If ActiveCell.Value = i Then
SATIR = Target.Row
Sheets("Sayfa2").Range("A" & SON & ":AB" & SON).Value = Range("A" & SATIR & ":AB" & SATIR).Value
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Bu şekil bir deneyin.
Cancel = True
For Each i In Range("a1:a50")
If ActiveCell.Value = i Then
SATIR = Target.Row
End If
Next
End Sub
Sevgili kardeşim,
kodu kendi dosyamda uygulamak istedim fakat sanırım bi yerde yanlışlık yaptım. Mümkünse, kodların karşısına anlamlarını yazabilir misin. Saygılarımla....

Küçük bir dosya ekledim. Belki işinize yarar....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
arkadaşım eki incelermisin...
Sevgili emreexcel123, ilgine teşekkür ederim ama sorunumu sanırım anlatamadım. Hücreye tıkladığımda o hücre ile aynı olan hücrelerin tamamına ait satırlar ilgili sayfaya geçsin istiyorum. Yani HASAN ismine tıkladığımda, listede 2 ayrı HASAN var iksinin de aynı anda HASAN isimli sayfaya aktarılması için nasıl bir makro yazmalıyız. Teşekkür eder, saygılar sunarım.....

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Çift Tıkla, İlgili Sayfaya Aktarılsın

Sayın enteresan,

Umarım doğru anlamışımdır, ekteki dosyayı inceleyiniz.

Her Çift tıklamada ilgili sayfa yoksa oluşturuluyor. Sonra aktarım yapılıyor.

Her seferinde aktarılacak sayfanın içeriği siliniyor, silinip silinmemesi gerektiğini bilmediğim için sildim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sayın enteresan,

Umarım doğru anlamışımdır, ekteki dosyayı inceleyiniz.

Her Çift tıklamada ilgili sayfa yoksa oluşturuluyor. Sonra aktarım yapılıyor.

Her seferinde aktarılacak sayfanın içeriği siliniyor, silinip silinmemesi gerektiğini bilmediğim için sildim.
Sevgili Necdet Hocam,
İlginize teşekkür ederim. Asıl istediğimi sayın Cost_Control bir üstteki örnek ile yapmış. Sizin yaptığınız da ayrı bir güzellikte. Yani tıkladığım isim ile sayfa açması da çok güzel. Başka bir alternatif olarak kullanacağım. Bir tek ricam olacak, eğer burada sayfa ismi olarak A hücresi değil de, tıkladığım hücrenin sütun başlığına göre açılırsa daha çok işime yaracayacaktır. Küçük bir değişiklik yapabilirsek minnettar olurum. Elinize sağlık. Saygı ve selamlar....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.
Sayın Cost_Control, sizden çok özür dileyerek küçük bir değişiklik isteyebilir miyim. Tıkladığım hücre hangi sütunda ise, o sütun ismine göre açılmış sayfaya aktarabilir miyiz. Sanırım ben soruyu yanlış sormuşum. Deneyince farkettim. Tekrar özür dilerim. Elinize, emeğinize sağlık. Teşekkür eder saygılar sunarım....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
alternatif

arkadaşım sen seçilen satıra ait dediğin için bu şekilde yapmıştım ya da ben yanlış anlamışım seçilen değere ait o sütunda hangisi ona eşit ise onu bulup kendi sayfasına aktarıyor ayrıca sayın Necdet_Yesertener hocamızın yapmış olduğu örnek gayet güzel olmuş :) gerçi sn cost_control üstadımız yapmış yine de bir alternatif sunayım dedim ii günler...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın enteresan,

Soruyu ben yanlış anlamışım sanırım. Sayın COST_CONTROL'un çözümünü görünce sizin dediğiniz gibi olduğunu anladım.

Sonuçta eğer siz Sayın COST_CONTROL'un mantığı ile benim mantığımı birleştirebilirseniz yani tıklanan hücreye göre ve sayfa varsa açılması olayını yapabilirseniz sizin için güzel bir çalışma olur, eğer yapamam derseniz sizin dediğiniz gibi kodları düzenleyebilirim.

Dedim ama, yarın işyerine gittiğimde dosya evde kalacaktı, şimdiden ekleyim istedim

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sanırım Sayın enteresan ile nihayet anlaşmış oluruz.

Gönderdiği özel mesajda belirttiği şekilde çift tıklanan sütun başlığına göre sayfa açılmasını ve verilerin oraya aktarılması sağlandı.

Bu arada kodlardaki açıklama daha önceki verdiğim önrekte gibi kaldı, artık idare ediniz

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sanırım Sayın enteresan ile nihayet anlaşmış oluruz.

Gönderdiği özel mesajda belirttiği şekilde çift tıklanan sütun başlığına göre sayfa açılmasını ve verilerin oraya aktarılması sağlandı.

Bu arada kodlardaki açıklama daha önceki verdiğim önrekte gibi kaldı, artık idare ediniz
Hocam, sizden ve buradakilerden utanır oldum ama, sanırım küçük bir hata var. Nereye tıklarsam tıklayayım, her seferinde tüm satırları kopyalıyor. Sadece tıkladığım hücre ile aynı değerde olan hücreye ait satırları kopyalaması gerekiyordu da. Onu bir hatırlatayım istedim... Saygılarımla....

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Hiç utanmayın Sayın enteresan,

Ama sizden şunu isterdim, sorunu tam olarak ve herkes tarafından tam anlaşılır şekilde sormanızı.

Şimdi doğru mu düşünüyorum size soruyorum.

1. Sayfada bir yere çift tıkladınız, açılacak sayfa o sütunun başlık kısmı mı olmalı?
2. İşte burası önemli. Bulunduğunuz hücrenin değeri ile mi karşılaştırmak gerekiyor. Örneğin örnek dosyaya göre konuşuyorum A4 de çift tıklandı.
Bu durumda "ADI" adlı bir sayfa açılacak ve A4 dün değeri "MUSTAFA" olduğuna göre MUSTAFA'ları mı yazdırmalıyız?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Hiç utanmayın Sayın enteresan,

Ama sizden şunu isterdim, sorunu tam olarak ve herkes tarafından tam anlaşılır şekilde sormanızı.

Şimdi doğru mu düşünüyorum size soruyorum.

1. Sayfada bir yere çift tıkladınız, açılacak sayfa o sütunun başlık kısmı mı olmalı?
2. İşte burası önemli. Bulunduğunuz hücrenin değeri ile mi karşılaştırmak gerekiyor. Örneğin örnek dosyaya göre konuşuyorum A4 de çift tıklandı.
Bu durumda "ADI" adlı bir sayfa açılacak ve A4 dün değeri "MUSTAFA" olduğuna göre MUSTAFA'ları mı yazdırmalıyız?
Sayın Necdet Hocam,
Benim yüzümden bu gece uykusuz kaldınız. Sizden özür diliyorum. Sorularınızı cevaplıyorum.
1. Herhangi bir hücreye tıkladığımda açılacak sayfanın ismi, o hücrenin olduğu sütun başlığı olacak (En son gönderdiğiniz dosyadaki gibi.)

2. Sayfada A4'e tıkladığımda A sütununda ne kadar mustafa yazan hücre varsa, o hücrelerin satırları kopyalansın ve ADI şeklinde açılan sayfaya yapıştırılsın. Yani 3 tane MUSTAFA var. 3 satır olması lazım. Veya D6 hücresine tıklarsam DEĞER1 isimli bir sayfa açılsın ve 2 tane satır açılan sayfada görünsün.
Kısacası, daha önceki gönderdiğiniz dosyalar ile son gönderdiğiniz dosyanın karışımı olacak. En son gönderdiğiniz dosyada tek eksik olan tıkladığım hücredeki değere eşit olan hücreleri bulup o hücrenin bulunduğu satırları açtığı sayfalara kopyalamaması. İnşallah anlatabilmişimdir.
Saygılarımla...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Umarım bu sefer anlaşmışızdır :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olması açısından ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Teşekkür...

Sevgili Necdet Bey ve Cost_Control rumuzlu arkadaşım. Her ikinize de sonsuz teşekkür ederim. Son gönderdiğiniz 2 dosya da ayrı formüllerle yapılmış ve aynı işe yarıyorlar. Tek kelimeyle mükemmel olmuş. Her şey için çok teşekkür eder, saygılar sunarım....
Necdet Bey, gördüğüm kadarı ile benim yüzümden biraz uykusuz kalmışsınız. Umarım hakkınızı helal edersiniz. Her şey gönlünüzce olsun...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Çift Tıkla, İlgili Sayfaya Aktarılsın

Sayın enteresan,

Rica ederim, bende sonuçta VBA öğrenme aşamasındayım, böyle sorular gelişmemi sağlıyor, ayrıca sizin sayesinde Sayın Cost_Control'un da güzel çözümünden haberim oldu.

Karşılıklı birşeyler öğreniyoruz işte, önemli olanda bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...