[ÇÖZÜLDÜ] filtrelenmis verilerde tarih adedi saymak

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2025
arkadaslar merhaba .filtreledigim bir tabloda bir firma sectıgımde o fırmaya aıt farklı tarıhler sıralanıyor.bu tarıhlerden aylara aıt kac adet oldugunu ve tutar kısmındakı rakamları ılgılı ayın hucrelerıne yazmasını ıstıyorum.ornek ıcındede anlattım.yardımlarınızı beklıyorum.tesekkurler.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
filtreledigim bir tabloda bir firma sectıgımde o fırmaya aıt farklı tarıhler sıralanıyor.bu tarıhlerden aylara aıt kac adet oldugunu
Adet için

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A3:A496;SATIR(A3:A496)-SATIR(A3);;1));--(AY(A3:A496)=1))

ve tutar kısmındakı rakamları ılgılı ayın hucrelerıne yazmasını ıstıyorum..
Tutar içinde

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(C3:C496;SATIR(A3:A496)-SATIR(A3);;1));--(AY(A3:A496)=1))

Süzmediğiniz zaman toplam Ocak aylarını süzdüğünüzde o firmaya ait ocak adetlerini ve toplamlarınız görebilirsiniz.

Ocak ayı için AY(A3:A496)=1

1 kullandık siz Şubat için 2 olarak değiştireceksiniz.

Diğer aylarıda buna göre ayarlarsınız.

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2025
Cok Tesekkurler Bosuna Ugrasmisim 2 Saattir Yapmaya Calistigim Sekillerle Alakasi Yokmus Ve Cok Zormus.tekrar Cok Tesekkur Ederim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2 Saattir Yapmaya Calistigim Sekillerle Alakasi Yokmus Ve Cok Zormus.
Filtreleme işi içine girdiği için KAYDIR ve ALTTOPLAM fonksiyonları ile (farklı alternatiflerde olabilir düşünmek lazım) kombine formül üretmek gerekir.Zorluğu sadece burada.

Yardımcı olabildi isek ne mutlu.İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Bir Soruda Benden..

Süz yapıyoruz seçili öğelerin toplamları altta doğru toplanmıyor bunun için ne yapabiliriz...
Arada öğeler olduğundan toplama onlarda dahil oluyor örnekli gösterirseniz sevinirim....

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Süz yapıyoruz seçili öğelerin toplamları altta doğru toplanmıyor bunun için ne yapabiliriz...
Arada öğeler olduğundan toplama onlarda dahil oluyor örnekli gösterirseniz sevinirim....

Süzülmüş verileriden Ocak ayına toplam kalem ve toplam miktarı hesaplar.

Diğer aylarıda katmak isterseniz Şubat,Mart,... gibi

--(AY(A3:A496)=1 olan kısımı kaçıncı ay ise ona göre değiştirmeniz gerekecektir.

Mayıs ayı için --(AY(A3:A496)=5 yapmalısınız.

Örnek dosya ektedir.