[ÇÖZÜLDÜ] Hücre Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
rakamların yer aldığı hücreleri ondalık olarak ayırmak istediğimde ya da para birimini **.***,** olması gerekirken **,***,** şeklinde oluyor.

hücre biçimlendirden isteğe göre biçimlendirde tüm ayraçlar "," virgül var. bu virgülleri "." ile değiştirdiğimde hata mesajı veriyor. düzelmiyor...

bu sorun nasıl çözülür?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz tam anlaşılmıyor, küçük bir örnek dosya eklermisiniz..

Araçlar / Seçenekler / Uluslararası ekranından Sistem ayıraçlarını kullan kutusunu işaretleyerek denermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ekteki dosyda a2 hücresindeki gibi olası gerek ondalık ve bindelik ayırım işaretleri a1 hücresindeki gibi çıkıyor. hücre biçimlendirdede binlik ayıraçların hepsi "," olarak bulunuyor ve "." işaretine çeviremiyorum. hata mesajı veriyor.

bu problem işyerimde kullandığım bilgisayarımda olduğu için şu anda önerinizi deneyemiyorum ama yarın sonucu ile birlikte size iletirim.

şimdiden teşekkür ederim..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba,
Ondalık simgesini ve basamak guruplandırma simgesini "Denetim masası > bölge ve dil seçenekleri > özelleştir " menüsünden değiştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhaba..

"Denetim masası > bölge ve dil seçenekleri > özelleştir" seçeneğinde bindelik ayraç "." ondalık ayraç "," olarak duruyordu.

excel seçeneklerinden sistem ayraçları ise işaretli durumda iken ondalık ve bindelik ayrımların ikiside "," idi.

sistem ayraçlarından işareti kaldırarak bindelik ayrımı "." olarak değiştirdim sorun çözüldü.

yardımlarınıza teşekkür eder. sonucu geç bildirdiğim için özür dilerim..