[ÇÖZÜLDÜ] iki sayfaya birden resim getir

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,269
Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2024
Değerli dostlar,
Sitedeki örneklerle çok uğraştığım halde , c:\deneme klasöründeki resimleri excel'in iki sayfasında birden göstermeyi ve resimleri image nesnesiyle birebir uydurmayı başaramadım.

Ekte örnek excel ( 3 sayfadan oluşuyor ) ve deneme klasörü içinde de öylesine resimler bulunmakta. Bu excel formatı , altı üstü silinmiş ama detayları , asıl programda da aynı yerde çıkaran bir kısaltma.

ADAYARAMA ve RAPOR sayfalarında TC kimlik no veri doğrulama ile geliyor ve resimler .jgp ya da .bmp formatında ( sanırım scannerde birini seçmek gerekecek ama hangisi daha az ağırlık verir),
her iki sayfada da veri doğrulama ilee gelen tc kimlik değişmesiyle , kişiye ait bilgiler ile resmi de sayfanın kendisinde gelmeli. Diğer sayfada da tc kimlik ( ayrı olarak tabi ) değiştiğinde oraya da gelmeli.

Bu konuda kodları yeniden yazarak ya da düzelterek yardımcı olabilirseniz bir çok resimli konuda da bana yardım etmiş olacaksınız
Teşekkürler şimdiden..
 
Son düzenleme:

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Değerli dostlar,
Sitedeki örneklerle çok uğraştığım halde , c:\deneme klasöründeki resimleri excel'in iki sayfasında birden göstermeyi ve resimleri image nesnesiyle birebir uydurmayı başaramadım.

Ekte örnek excel ( 3 sayfadan oluşuyor ) ve deneme klasörü içinde de öylesine resimler bulunmakta. Bu excel formatı , altı üstü silinmiş ama detayları , asıl programda da aynı yerde çıkaran bir kısaltma.

ADAYARAMA ve RAPOR sayfalarında TC kimlik no veri doğrulama ile geliyor ve resimler .jgp ya da .bmp formatında ( sanırım scannerde birini seçmek gerekecek ama hangisi daha az ağırlık verir),
her iki sayfada da veri doğrulama ilee gelen tc kimlik değişmesiyle , kişiye ait bilgiler ile resmi de sayfanın kendisinde gelmeli. Diğer sayfada da tc kimlik ( ayrı olarak tabi ) değiştiğinde oraya da gelmeli.

Bu konuda kodları yeniden yazarak ya da düzelterek yardımcı olabilirseniz bir çok resimli konuda da bana yardım etmiş olacaksınız
Teşekkürler şimdiden..
Dosyanız ekte.

.
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,269
Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2024
Sayın yurttaş;
Harikasınız , sizin örneklediğiniz resim getirme her iki sayfada da bağımsız ve mükemmel çalıştı, tam olması gereken şekilde...
Yanlız sanıyorum VERİLER diye bir veri doğrulama kullandınız ve bundaki satır sayısını değiştiremediğimden 20 000 veriye ulaştıramıyorum .
Veri doğrulama'nın kötü tarafı nerde olduğunu (en azından ben bilmiyorum) görememek.
Bu hücreyi söyleyebilirseniz , işleme şeklini tam kavramış ve anaprograma da havale edebilmiş olacağım.

Ayrıca şahsın resmi bulunamıyorsa , a) hata vermemesi b) önceki resmi kaldırması mümkün mü?

Zahmetiniz için müteşekkirim
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın yurttaş;
Harikasınız , sizin örneklediğiniz resim getirme her iki sayfada da bağımsız ve mükemmel çalıştı, tam olması gereken şekilde...
Yanlız sanıyorum VERİLER diye bir veri doğrulama kullandınız ve bundaki satır sayısını değiştiremediğimden 20 000 veriye ulaştıramıyorum .
Veri doğrulama'nın kötü tarafı nerde olduğunu (en azından ben bilmiyorum) görememek.
Bu hücreyi söyleyebilirseniz , işleme şeklini tam kavramış ve anaprograma da havale edebilmiş olacağım.

Ayrıca şahsın resmi bulunamıyorsa , a) hata vermemesi b) önceki resmi kaldırması mümkün mü?

Zahmetiniz için müteşekkirim

1. Insert/Name/Define

Ekle/Ad/Tanımla 'daki alanı istediğinz kadar ayarlayın.

2. Kodlarınızı aşağıdaki şekilde yapın

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

On Error Resume Next
If [b1] = 0 Then
Image1.Picture = LoadPicture(['RAPOR'!b2])

Else
Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeZoom

Image1.Picture = LoadPicture(['RAPOR'!b1])

End If

End Sub


.


Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

On Error Resume Next

If [b1] = 0 Then
Image1.Picture = LoadPicture(['ADAYARAMA'!b2])
Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeZoom

Else
Image1.Picture = LoadPicture(['ADAYARAMA'!b1])

End If
End Sub




.
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,269
Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2024
Sayın yurttaş
Mükemmel çalıştı , fikirleriniz ve bilgileriniz dert görmesin , teşekkür ederim
 
Son düzenleme:
Üst