[ÇÖZÜLDÜ] Koşullu Biçimlendirmede sorun !!!

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar, herşeyden önce sitede emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. Bugüne kadar kendi kendimize eziyet ettiğimizi, otomatik süz, artan azalan sıralama, koşullu biçimlendirme gibi birsürü kolaylığı sayenizde öğrendim...
Arkdaşlar çalıştığım iş yerinde, disiplin suçlarını takip etmek zorundayım. Birisi bitince diğerini hemen başlatmak zorundayım. Bugüne kadar aman tarih kaçırmayalım korkusundan ekrana yapışmaktan burnumun ucunda monitör ekranının şekli çıktı. Bu arada, kendime emin olamama ve defalarca kontrol etme zorunluluğu gibi bir takıntında meydana geldi. İlk önce sayenizde otomatik süzme özelliğini keşfettim ve işim oldukça fazla kolaylaştırdı. Ardından yine sizlerin sayesinde koşullu biçimlendirme özelliğini öğrendim Ekte sunduğum örnekten anlayacağınız gibi Koşullu Biçimlendirme problem yaşıyorum ve çalışma sayfamda oluşturduğum koşulla uyan sadece tek hücrede isteğimi elde edebiliyorum. Diğer hücrelerde çalışmıyor. Sizden bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Birde ikinci öğrenmek istediğim konu ayrı ayrı açtığım sayfa başlıklarına kendileriye alakalı satırları aktarma yolu var mı? Excell 2003 Türkçe kullanıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar, keyifli paylaşımlar...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sorun koşullu biçimlendirme formülünde değil tarih ayracınızda.
14/08/2008 gibi ayracın "/" olduğu hücrelerde sorun yok, 14.08.2008 gibi "." ayracının olduğu hücreler sorunlu.
ayarlar / denetim masası / tarih, saat... seçenekleri / tarih biçimini değiştir
buradaki ayraçları nasıl kullanacaksanız ona göre değiştirin

Excel Vers. ve Dili
2003
Süleyman Bey, ilginiz için çok teşekkür ederim ancak ayarlar / denetim masası / tarih, saat... seçenekleri / tarih biçimi benim excell menümde ayarlar kısımını bulamadım. Acaba bu menüye nereden ulaşabilirim? Bilmemek çok zor, kusuruma bakmayın...
Saygılar...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
benim makinedeki ayraç farklı olduğu için sizinkiyle uymadı. sorun o değilmiş.
D sütunu veri girildikten sonra tarih formatına göre biçimlendirilmiş olmalı. bu durumda tetiklenmediği için koşullu biçimlendirme çalışmıyor.
D sütunundaki tarihleri çift tıklarsanız tetiklenir, doğru tarih biçimini alacakdır.

boş bir sütunda; =D1 yazıp sütun boyunca koplayalın.
bu sütunda veriler sağa yanaşıksa tarih biçimindedir, sola yanaşıksa metin biçiminde.
metin biçiminde olduğu hücrelerde formülleriniz çalışmaz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Süleyman Bey, yardımlarınız için sağ olun. :oops: Galiba, ben bu işi başaramayacağım . Boş bir sütunu komple seçip =D1 dedim ve o seçtiğim sütündaki tüm hücrelerde "başlama" yazdı. Koşullu biçimlendirmede bir değişiklik olmadı. Dediğiniz gibi sütunu komple seçip sola dayadım. Sonuç yine değişmedi. Sizin belirttiğiniz gibi koşula uyan hücreleri çift tıkladığımda atadığımız koşula uygun olarak hücre renk değiştiriyor ancak bunun benimi işimi kolaylatırmayacağıda ortada. Zaten ben o hücreleri bulduktan sonra renk değiştirmesine de gerek yok ki. İlginiz ve benim için vakit harcadığınız için çok teşekkür ederim,
Saygılar, keyifli paylaşımlar...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
boş sütunda =D1 yazıp sütuna kopyaladığınızda hangi hücrelerin metin biçiminde olduğunu görebilirsiniz diye söyledim. bunun sizin problemin çözümüne faydası yok.
yapmanız gereken, ya hücreye tarih girişi yapmadan hücreyi metin biçiminde seçmek ya da sonradan metin biçiminde yazmışsanız çift tıklayarak sayı (tarih) biçimine dönüştürmek. bu dönüşümü yaptıkdan sonra sütunda istediğiniz tarihi değiştirebilirsiniz.
mevcut dosyanızdaki sorunu bu şekilde aşarsınız, yeni dosya açtığınızda ise önce sütunda tarih biçimi uygulayınız.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

İstediğiniz Koşullu Biçimlendirmeyi ban anlamadım, koşul nedir?

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam benim istediğim listedeki tarih bugün ise o hücrenin başka bir renk almasını istiyorum. Sadece istediğim bu kadar dı.
Saygılar...

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Makro ile isterseniz bu şekil deneyiniz
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim SAT As Integer
If Intersect(Target, [D2:D5000]) Is Nothing Then Exit Sub
For SAT = 2 To Cells(65536, "D").End(xlUp).Row
Cells(SAT, "D").Font.ColorIndex = 0
If Cells(SAT, "D") = Date Then
Cells(SAT, "D").Font.ColorIndex = 3
ElseIf Cells(SAT, "D") = Date + 1 Then
Cells(SAT, "D").Font.ColorIndex = 4
ElseIf Cells(SAT, "D") = Date + 2 Then
Cells(SAT, "D").Font.ColorIndex = 5
End If
Next