[ÇÖZÜLDÜ] Liste Kutusuna dosya isimlerinin otomatik olarak gelmesi hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Sevgili excel'ci arkadaşlar. Bir klasörümde birikdirdiğim excel dosyalarımı bağımsız olarak kullanabileceğim başka bir çalışma kitabındaki ana sayfada oluşturduğum liste kutusuna otomatik olarak taşımak istiyorum. Yani ana dosyayı açtığımda sayfa1 de bulunan liste kutusu, dosyalarımın bulunduğu klasöre baksın ve içindeki excel dosyalarımı isimlerini otomatik olarak listelesin. Hatta bu isim listesinde herhangi biine tıkladığımda, o isimli çalışma kitabı açılsın istiyorum. Yardımcı olacaklara minnettar olurum. Saygılarımla...

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
xls dosyalarını a sutununda sıralar ve link verir

kod içerisindeki col.Add "J:\Tahsin\Belgelerim\Excel", adresini excel dosyalarınızın bulunduğu adres yolu ile değiştirip kullanabilirsiniz. Liste kutusuna değil ama a sutununda listeleyip link verecektir. Kolay gelsin 23.06.2007 21.43

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
Tahsin hocam

Süper bi çalışma olmuş benimde çok işime yaradı kullanacağım dosyalarım için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
kod içerisindeki col.Add "J:\Tahsin\Belgelerim\Excel", adresini excel dosyalarınızın bulunduğu adres yolu ile değiştirip kullanabilirsiniz. Liste kutusuna değil ama a sutununda listeleyip link verecektir. Kolay gelsin 23.06.2007 21.43
Tahsin Bey,
ilginize teşekkür ederim, İstediğim bu değildi ama değişik ve güzel bir çalışma. Burada listelenen dosya isimlerini listbox'ta görmek ve listbox'ta tıklayınca açılması şeklinde düzenleyebilecek birisi mutlaka vardır. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar..

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
I1 hücresine Klasör yolunu yazıyorsunuz.
Ve listelenen liste kutusundan istediğiniz excel dosysını açıyorsunuz.:cool:
Ekli dosyayı incelyiniz.:cool:
Dosya güncellendi.
Aç butonu eklendi.:cool:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Merhaba.
I1 hücresine Klasör yolunu yazıyorsunuz.
Ve listelenen liste kutusundan istediğiniz excel dosysını açıyorsunuz.:cool:
Ekli dosyayı incelyiniz.:cool:
Sevgili Sezar Kardeşim, çok yakında sizin de isminizin altına Uzman yazılacaktır. (Bu benim temennim.) Çok teşekkür ederim. Saygılar..

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Aşğıda ekli hazırladığım dosya ise sayfada listbox ile dosya açma çalışmamadır.
I1 hücresine dosyaların bulunduğu klasörün yolunu yazıyorsunuz.
Ve excel dosyaları listbox'ta listeleniyor.
Herhangi bir dosyayı açmak için ise listbox'a çift tıklıyorsunuz veya listBox'tan seçip ENTER tuşuna basıyorsunuz.
Dosya yolunu yazmak için örnek olarak benim dosyalarım Evren klasöründe olduğu için ben I1 hücresine Dosya Yolunu Şöyle Yazdım.
Örnek : C:\Evren\

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Merhaba.
Aşğıda ekli hazırladığım dosya ise sayfada listbox ile dosya açma çalışmamadır.
I1 hücresine dosyaların bulunduğu klasörün yolunu yazıyorsunuz.
Ve excel dosyaları listbox'ta listeleniyor.
Herhangi bir dosyayı açmak için ise listbox'a çift tıklıyorsunuz veya listBox'tan seçip ENTER tuşuna basıyorsunuz.
Dosya yolunu yazmak için örnek olarak benim dosyalarım Evren klasöründe olduğu için ben I1 hücresine Dosya Yolunu Şöyle Yazdım.
Örnek : C:\Evren\
Sevgili Sezar Abicim. Duyarlılığınıza minnettarım. Çok teşekkür ederim. Benim kullandığım bir dosyada da bu şukilde bir listbox var ama bir türlü sayfaya sabitleyemediğim için liste kutusu ile istemiştim. Sabitleyemediğim şu, sayfada listbox'un boyutlarını kenarlarından tutarak uzatıyorum ve istediğim şekle getiriyorum. Bir işlem yapıp kaydedip kapattığımda ve daha sonra açtığımda listbox küçülüyor. Tekrar uzatıyorum, kapatıp açıyorum yine küçülüyor. Sizin yaptığınızı denedim küçülmedi. Bendeki dosyadaki niye küçülüyor anlamadım. Özellikler bölümünde boyutlarını sabitleyebileceğim bir ayarı var mı. Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım....

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Büyük ihtimalle Sayfanın kod sayfasında ,veya Sub Auto_Open() prosedüründe veya WorkBooks.Open() prosedüründe listbox'ın ebatlarını belrileyen bir kod vardır.Onlara bakmak gerek.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Her açıp kapatmamda daha da küçülüyor. Yani belirttiğiniz yerde bir kod olsa ve o kod'a göre ayarlansa haklısınız ama öyle değil. Bir kaç kere kapatıp açtığım zaman neredeyse kaybolacak kadar küçülüyor. Şu an yanımda olsaydı buraya koyardım ama maalesef işyerimde. Gerekirse yarın buraya alabilirim. Saygılarımla...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Her açıp kapatmamda daha da küçülüyor. Yani belirttiğiniz yerde bir kod olsa ve o kod'a göre ayarlansa haklısınız ama öyle değil. Bir kaç kere kapatıp açtığım zaman neredeyse kaybolacak kadar küçülüyor. Şu an yanımda olsaydı buraya koyardım ama maalesef işyerimde. Gerekirse yarın buraya alabilirim. Saygılarımla...
kodlardan kaynaklanıyor.
Dosyanızı ekleyin.Bir bakayım.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - 2013 İngilizce
Sn. Orion2

Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. İleride bir gün mutlaka benim de işe yarayacağını düşünüyorum

Yalnız benim anlamadığım bir konu var Excel dosyasını listboxtan seçip açtığımız zaman diğer excel dosyasında bulunan makrolar etkin olarak açılıyor Makrolarının etkinleştireyim mi diye sormuyor Bu nedendir? Ayrıca biraz riskli değil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...