DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Macro1()
Range("E:F").ClearContents
Range("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("E1"), Unique:=True
End Sub
merhaba
ek dosya işinizi görür mü?
Ali hocam,Buda fonksiyonlu bir örnek olsun.
Siz D ve E 2985 nolu satırdaki verileri aşağı doğru çekerek çoğaltırsınız.
Dosya kotamı doldurmamak için aşağıdaki linke yükledim.
http://www.dosyasitesi.com/upload/455276246http://www.roketupload.com/308Malzeme türü ve isimleri.zip
Necdet hocam,Merhaba,
Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.
Kod:Sub Macro1() Range("E:F").ClearContents Range("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("E1"), Unique:=True End Sub
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sayfa1").Select
Suz
End Sub
Sub Suz()
Range("E:F").ClearContents
Range("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("E1"), Unique:=True
End Sub
Ali hocam,
-öncelikle teşekkür ederim yardımınız için.
-fonksiyonlu çözümünüz benim istediğime çok yakın. ancak listeye(A,B,C sütunlarına) malzeme eklediğimde, eklediğim malzemeyi almıyor G,H sütununa.
bi bakabilir misiniz? sorun ne olabilir?
Merhaba,
Elbetteki dosya açıldığı an Süz işlemini yaptırmak olası.
Aşağıdaki Kodlar ThisWorkbook'un kod bölümünde olmalı.
Aşağıdaki kod ise ayrı bir modül olabilir. Ayrı olmasının nedeni gerektiğinde tekrar süz işlemini yaptırabilmek içindir.Kod:Private Sub Workbook_Open() Sheets("Sayfa1").Select Suz End Sub
Kod:Sub Suz() Range("E:F").ClearContents Range("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("E1"), Unique:=True End Sub
Her ikinizede teşekkür ederim, her iki çözümde işime yarıyor..D1 hücresine
=MAK(E:E)
yada
=ARA(9,99999999999999E+307;E:E)
yazınız.
Konu çözüme kavuştu ve ÇÖZÜLDÜ olarak işaretledim ancak projeme devam ederken başka bir sorunla karşılaştım. Ekteki dosyada Listelerin altında 0 (sıfır) çıkıyor. Süzülen ana listede 0 (sıfır) değerleri olduğu için, özet listelerdede malzeme türü olarak 0 (sıfır) çıkıyor. Onu nasıl yok edebiliriz?Merhaba,
Konu çözüme kavuştuysa ilk mesajda konu araçlarında ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlerseniz sonradan bakan arkadaşlar için yararlı olur.