Çözülemeyen ! VBA şifresi

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Değerli Dostlar,
Yeni üyelerinizden biri olarak, burada gördüklerimden etkilenmedim desem yalan olur. Sanırım katılımcıların çoğu benden genctir.(Bende yaş 52)
Bilgili ve bildiğini paylaşmaya hazır bir gençlik geliyor diye düşünüyorum.
Ã?ğrenmenin yaşı yoktur diye başladım ve hala öğreniyorum. Sizlerden öğreneceğim çok şey var ama şimdilik şu üç konuda yardım istiyorum.
1- UserForm İçinden Print Prewiev komutunu çalıştırabilir miyim?
2- VBA kodu olarak "eşit olduğu sürece seç" şeklinde bir komutu nasıl yazabilirim?
Ã?rn. A1-A50 arasındaki hücrelerdeki isimlerden(alfabetik sıralı) x' eşit olanları seçmek istiyorum. Sorunu birkaç farklı yöntemle çözdüm ama "eşit olduğu sürece" diye bir komut var mı? Yanlış hatırlamıyorsam Pascal da vardı. Bunu VBA da yapabilirmiyiz.
3- Bazı VBA şifrelerinin şifre kırıcı programlar ile çözülemediğini gördüm.(Unknown Format) Bu tür şifreler nasıl verilir.
Amacım bu tür bir şifreyi çözmek değil. Bu nedenle şifre çözecek cevaplar istemiyorum.
Saygılar.

Selamlar,
Bende yeni uye sayilirim ve aramiza hosgeldin

ilk iki sorunun cevabini VBA bildiginizi farzederek verbilirim:
1- User form'da bir button yaratip o buttona "ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview" kodunu atamayi deneyebilirsiniz

2- x'in aradiginiz ismin kendisi oldugunu farzederek:

Kod:
For i=1 to 50
  If (Range("A" & i).Value = "x") Then
    'aradiginiz ismi buldunuz demektir, buraya istediginiz kod'u koyabilrisiniz
  End If 
Next i

Umarim yardimci olabilmisimdir

Saygilar

3- Bazı VBA şifrelerinin şifre kırıcı programlar ile çözülemediğini gördüm.(Unknown Format) Bu tür şifreler nasıl verilir.
Amacım bu tür bir şifreyi çözmek değil. Bu nedenle şifre çözecek cevaplar istemiyorum.
Saygılar.
Henüz VBA şifreleri ile ilgilenmişliğim olmamasına rağmen, Kullanılan programların çoğu VBA şifrelerini kırabilmektedir. Yada Star Office ile Excel Programını açarsanız VBA kısmı şifresiz olarak açılacaktır (bunu denemedim, sadece duydum.)

Ancak Excelde hazırlanan ve sayfa şifrelerini kıran bir program mantığı hiç de zor değildir. Belirli bir karaktere kadar sabit son karakterler döngü içinde kullanıldığında sayfa şifreleri kırılabilmektedir.

Hiçbir şekilde kırılamayan bir şifre hazırlamak neredeyse imkansızdır. Ancak kodlarınızın görülmemesini isteyebilirsiniz. O zaman devreye exe yada dll kullandığınız kodlamalar girmektedir.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Cevap veren herkese teşekkürler.
Ancak iki sorunum var.
UserForm üzerinden "ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview " koduyla PrintPrewiev alınabiliyor ama sistemim kilitleniyor ve hiç bir işlem yapamıyorum. Tek çözüm CTRL+ALT+DEL oluyor.
VBA şifresi konusuna gelince;elimde, geçmişte bu forumda adı geçen şifre kırıcı programlar da dahil olmak üzere birçok şifre kırıcı programın şifresini kıramadığı bir dosya var. Amacım bu dosyadaki VBA kodunu açmak değil. Bu tür bir şifre nasıl verilir? sorusuna cevap bulmak. Þifre kırıcı programlar "Unknown Format" veya benzeri bir hata ile sonlanıyor. Þifre olarak nasıl bir karakter girilmiş olabilir? Bu soruya yanıt arıyorum.
Saygılar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
sayın dEdE,

bahsi geçen dosyayı alabilir miyim?

Kod eksik verilmiş. Þu şekilde bir kod işinizi görür.

Private Sub CommandButton1_Click()
Unload UserForm1
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
UserForm1.Show
End Sub

VBA şifresine gelince, çözülemeyen şifre yoktur, VisualBasic'in dediği gibi.. Þifresi çözülemeyen dosyanızın formatı nedir?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Çözülemeyen ! VBA şifresi

Tekrar merhabalar,
Cevaplarınız için teşekkürler. Bir sağlık sorunu nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldım. Bunu zaman zaman yapacağım galiba.
Kırılamayan VBA şifreli -en azından şimdilik benim kıramadığım - dosyayı ilişikte gönderiyorum. Ã?ncelikle kırılamayan şifre olamayacağını, profesyonel bir yaklaşımla, yeteri kadar emek ve zaman harcanırsa her şifrenin çözülebileceğini düşünüyorum. Amacım bu dosyanın şifresini kırmak değil, böyle şifreler nasıl veriliyor, bunu öğrenmek. Daha doğrusu amatörce yaptığım bazı çalışmaları ve emeğimi, emeğe saygısı olmayanlardan birazcık ta olsa korumak. Bu şifrenin nasıl verildiğini burada hep birlikte öğrenirsek, emeğimizi en azından bazı kişilere! karşı birazcık koruyabiliriz.
Saygılar.

mustafa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-12-2024
Kusura bakılmasın, amacım yalnızca şifre kırmanın pek zor olmadığını göstermek.

T

TRABLUS

Misafir
Sayın mustafa,
Forum olarak emeğe herzaman saygı gösterdik ve saygı gösterilmesini bekledik,
Dolayısıyla göndermiş olduğunuz şifresi kırılmış olan dosyayı sildim. Lütfen forumumuzda bu şekilde illegal işler yapmayınız. Þifrelerin kırılabildiğini herkes biliyor. Ama onun yeri bu Forum değil. Bizleri anlayışla karşılıyacağınızı umarım.

Saygılarımla

mustafa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - Türkçe
23-12-2024
Sayın TRABLUS,

Haklısınız, özür dilerim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Galiba yanlış anlaşıldım. Ben dosyanın şifresinin kırılmasını istemiyorum.Aynı dosyanın açık şekli zaten elimde var. Buna ihtiyaç duymadım. Sadece bu işi bildiğini sandığım birkaç kişiyle konuştum. Bu şifrenin çözülemediğini söylediler. Çözemeyince acaba şifre vermek için başka bire yöntem mi var diye soruyorum.

Teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn dEdE

VBA şifreleri çok kolay bir şekilde kırılabilmektedir. Yine forumda verilen bilgiye göre en iyi koruma yöntemi dosyanın kendisini şifrelemektedir. Bu şifrede kırılabilse bile kırmayı çalışanı epeyce uğraştırmaktadır.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Teşekkürler.
Ancak, "en iyi koruma yöntemi dosyanın kendisini şifrelemektedir. "diyorsunuz. Bunu anlayamadım. Biraz daha açarmısınız.

Benim bildiğim böyle birşeyler var denedinizmi

Güvenlik Büyük ve küçük harflerden, sayı ve simgelerden oluşan güçlü parolalar kullanın. Zayıf parolalar bu öğeleri birleştirmez. Güçlü parola: Y6dh!et5. Zayıf parola: Evim27. Bir yere yazmanız gerekmeden anımsayabileceğiniz bir güçlü parola kullanın.

1. Dosyayı açın.
2. Araçlar menüsünde, Seçenekler'i tıklatıp Güvenlik'i tıklatın.
3. Aşağıdakilerden birini yapın:

Açmak için parola oluşturma
1. Açma parolası kutusuna bir parola sonra Tamam'ı tıklatın.
2. Açma parolasını yeniden gir kutusuna parolayı tekrar yazın, sonra Tamam'ı tıklatın.

Değiştirmek için parola oluşturma
1. Değiştirme parolası kutusuna bir parola yazın, sonra Tamam'ı tıklatın.
2. Değiştirme parolasını yeniden gir kutusuna parolayı yeniden yazın, sonra Tamam'ı tıklatın.

Uzun bir parola oluşturmak için (255 karaktere kadar) Gelişmiş'i tıklatın ve sonra bir RC4 şifreleme türü seçin.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Teşekkürler.

vba şifresi

VisualBasic' Alıntı:
Yada Star Office ile Excel Programını açarsanız VBA kısmı şifresiz olarak açılacaktır (bunu denemedim, sadece duydum.)

ben denemiştim ve şifre sormadan açıyor. ama emeğe saygı göstermek için kullanmıyorum. orada yapılacak herhengi bir yanlışlık çalışmamasına sebep olabilir. veya hatalara sebebiyet verebilir. o nedenle kullanmıyorum. birde ms ofis programı ile yapmış olduğım çalışmalarla karışıyor. bazı önemlı dosyaları açamaz hale getirdi.

yasarcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
25-05-2026
Excel için benim gördüğüm ticari anlamda güvenilirlik yok. Yaptığım çalışmada hhd serial den alınan kod işe şifreleme yaptım. excel 'e inmeden sadece userform üzerinden çalışmayı sağladım. bu durumda kodlara ulaşmanın imkanı yok diyordum ki aklıma 32 bit yazılmış yazılımı 64 de açmak geldi ve haliyle hata verdi. debug yapınca hoop kodlar. yeni bir makro ile de şifrelerin silinmesi.. şifreyle uğraşmıyorum artık.