Coğrafya Not Çizelgesi - Öğretmenler için

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bir sayfayı Veri tabanı yapın.Bütün kayıtları neler lazımsa oraya kaydedin.
Başka bir sayfayıda sonradan süzülenleri göstermek için hazırlayın.Bu sayfada gerekli şartları süzülenleri gösterin
Süzmek için küçük bir userformda tasarlayabilirsiniz.
Her zaman veri tabanı şeklinde çalışırsanız yeterli esenkliğe sahip istediğiniz şeyi istediğiniz zaman gösterecek bir programınız olur.Baştan konuyu iyi tasarlamak lazım.Tasrım çok önemli.Yoksa kod yazmak bir şey değil.Eğer bir kodu bilemiyorsanız siteyesorarsınız kitapları karıştrırsınız .iş hallolur.Ama tasarımı yanlış yaparsanız işin içinden çıkamazsınız,istediğiniz kadar süper kod yazın.,Belki düzeltirsiniz ama çok uğraşırsınz.Tasaım konusunuda konuyu en iyi siz bildiğiniz için siz yapabilirsiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
97-2007
Evren Gizlen, ilginiz için teşekkürler

Acaba Veri tabanını ve süzmeyi ne için yapmamız gerekir? Daha önce bu konularla hiç ilgilenmemiştim ayrıntılı bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkürler :)

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
O zaman, sitemizin "Excel Dersanesi" bölümü, size merak ettiğiniz soruların büyük bir çoğunluğunun cevabını verecektir. Fırsat buldukça göz atmanızı tavsiye ederim.
Ancak önceden uyaralım, forumda belli bir tarihten önce eklenen dosyalar siteye yapılan bir saldırı sonucunda maalesef kayboldu. Ama gene de sizin için çok faydalı bir başlık. İşte link:
http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=60

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Spreadsheet ile yapılmış bir örnek görsel olarak bir değişiklik oldu içerik olarak aynı, açılan formdan seçim yaptıgınız satıra ister textboxlarla ister sayfa üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
97-2007
O zaman, sitemizin "Excel Dersanesi" bölümü, size merak ettiğiniz soruların büyük bir çoğunluğunun cevabını verecektir. Fırsat buldukça göz atmanızı tavsiye ederim.
Ancak önceden uyaralım, forumda belli bir tarihten önce eklenen dosyalar siteye yapılan bir saldırı sonucunda maalesef kayboldu. Ama gene de sizin için çok faydalı bir başlık. İşte link:
http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=60

Teşekkürler inceleyeceğim :)

Excel Vers. ve Dili
97-2007
fedeal, dostum verdiğin dosya hatalı galiba Microsoft Forms hatası alıyorum "Coult not load an ob.." ile başlayan bir hata geliyor

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba, dosyayla ilgili bende bir problem görünmüyor. 2007 kullanmanızdan dolayı olabilirmi diye düşünüyorum.
Could not load an object because it is not available on this machine hatasıyla ilgili araştırma yapınca arşivden Ali beyin söyle bir cevabına ulaştım.
http://www.excel.web.tr/archive/index.php/t-18861.html

başka bir sitedende (sayın Tarkan VURAL'ın yanıtı) tolls-refarences bölümünden missing ile başlayan satırların onayını kaldırarak sonuca ulaşıldıgını ögrendim deneyin.