çok olasılıklı belge saymak

Excel Vers. ve Dili
office2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-12-2021
Merhaba,

Ekteki dosyada, BU YIL SATIŞ sayfasında 23-24-25/2016 tarihli satışlar bulunmaktadır. EVRAK ADET sayfasında bu mağazaya ait belge sayabilmek için formül bulunmaktadır.

B3 hücresinde BU YIL SATIŞ sayfasındaki "1" ve "3" ile başlayan belgeler sayılabilmektedir. 1 belge içerisinde 1 den fazla "1" ve "3" ile başlayan stok olabilmektedir. Formül bunları bir defa sayıyor.
B4 hücresinde "2" ile başlayan stokların belgeleri sayılmaktadır.
B5 hücresinde "4" ile başlayan stokların belgeleri sayılmaktadır.

Takıldığım yer;
BU YIL SATIŞ sayfasında aynı numaralar farklı tarihlerde de bulunmaktadır. (Örneğin 1 nolu belge, 23-24-25/2016 tarihlerinde vardır)

Yapmak istediğim;
Eğer tarihler farklı ise aynı belge numaralarını belge adedine eklemesidir.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office2013
15-12-2021
Merhaba,

Bilgisayarım verilen linki engellemektedir. Rica etsem başka şekilde gönderebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
office2013
15-12-2021
Merhaba
Neyse indirdim teşekkürler.

Ancak benim istediğim tam bu şekilde değil. Ekteki tabloda daha kolay anlamanız için tekrar gönderdim.

Örnek olarak tekrar açıklayayım.
B sütunundaki, stok kodu 2 ile başlıyorsa, belge numaralarını saymasını istiyorum. Aynı belge numarasının içinde birden çok 2 ile başlayan stok olabiliyor. Bunu bir defa saymasını istiyorum. Bu sayım işlemini de Depo Adına göre yapması gerekmektedir.
Ancak ayrı belge numaraları farklı tarihlerde de olabiliyor. Farklı tarihlerde ise bunu belge sayısına eklemesi gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
office2013
15-12-2021
Merhaba
Neyse indirdim teşekkürler.

Ancak benim istediğim tam bu şekilde değil. Ekteki tabloda daha kolay anlamanız için tekrar gönderdim.

Örnek olarak tekrar açıklayayım.
B sütunundaki, stok kodu 2 ile başlıyorsa, belge numaralarını saymasını istiyorum. Aynı belge numarasının içinde birden çok 2 ile başlayan stok olabiliyor. Bunu bir defa saymasını istiyorum. Bu sayım işlemini de Depo Adına göre yapması gerekmektedir.
Ancak ayrı belge numaraları farklı tarihlerde de olabiliyor. Farklı tarihlerde ise bunu belge sayısına eklemesi gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
sorunuzu yanlış anlamışım.Böylece de toplamların hesaplanmasına yönelik bir dosya göndermiş oldum.
Maalesef 2-3 gündür PC başına geçemedim ve mesajınızı da ancak bugün alabildim. Ama ilgilenmeye geç başladığımdan eki de geç gönderiyorum..
VBA bilgim çok kısıtlı olduğundan Macro 4.0 ile yapılmıştır..
Şunu da söylemeliyim ki, 0 ile başlayanların bir bölümünün hesaplanmasında çözümü beceremedim. Dosyada açıklamada da yazmaya çalıştım.
kolay gelsin..

Son düzenleme: