çokeğertopla hakkında

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba,
Benim yazmak istediğim formülün özeti şu:

A:A sütununun içinde X10 yazılı hücrelerin iki hücre sağındaki hücrelerde yazılı olan rakamları topla.
Diğer bir deyişle uzun bir listem var, bu listemin içinde gruplandırmak istediğim bazı rakamlar var ve bunların tespitini otomatik yapmam için a sütunundaki verinin baz alınarak c sütunundaki değerlerin toplanmasını istiyorum. Bunun pivot tablla yapılışını biliyorum ama formülle nasıl yapılacağını bulamadım. çokeğertopla olabilir sanırım ama ben beceremedim. yardımlarınızı rica ederim...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Excel Dersanesi bölümünde etopla ve topla.çarpım konularını inceleyiniz. Dosyanıza uyarlayamazsanız küük bir örnek dosya ekleyerek açıklayınız. ( 2003 formatında )

.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Geneltoplamlar sayfanın

B2 hücresine

=ETOPLA(liste!$B$2:$B$11;A2;liste!$C$2:$C$11)

C2 hücresine

=ETOPLA(liste!$B$2:$B$11;A2;liste!$D$2:$D$11)

yazıp aşağı doğru çekiniz.

.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

Ali bey'in ETOPLA fonksiyonuna ilave olarak ÇOKETOPLA fonksiyon alternatifi aşağıdadır.
ETOPLA fonksiyonu ile ÇOKETOPLA fonksiyonunun kullanımı arasındaki farka dikkat çekmek istedim.

ÇOKETOPLA ve ETOPLA işlevlerindeki bağımsız değişkenlerin sırası farklıdır. Özellikle, toplam_aralığı bağımsız değişkeni ÇOKETOPLA'da ilk bağımsız değişkenken ETOPLA'da üçüncü bağımsız değişkendir. Birbirine benzeyen bu işlevleri kopyalıyor ve düzenliyorsanız, bağımsız değişkenleri doğru sıraya yerleştirdiğinizden emin olmalısınız.
Kod:
=ETOPLA([COLOR="Red"]liste!$B$2:$B$11[/COLOR];[COLOR="Magenta"]A2[/COLOR];[COLOR="Blue"]liste!$C$2:$C$11[/COLOR])
Kod:
=ÇOKETOPLA([COLOR="blue"]liste!$C$2:$C$11[/COLOR];[COLOR="red"]liste!$B$2:$B$11[/COLOR];[COLOR="magenta"]A2[/COLOR])
farklı renklerle gösterilen formül kısımlarının yerlerinin farklı olduğuna dikkat ediniz.