Çoketopla da aynı sütunda iki değer atana

s.a

=ÇOKETOPLA(Sayfa2!G:G;Sayfa2!D:D;"Havale";Sayfa2!E:E;"Vakıfbank Kredi Ödeme";Sayfa2!F:F;"Otel")

Bu formül işimi görüyor ama bir yerde eksik kalıyor. D sütunuda Havale yazanlarla EFT yazanları Vakıfbank Kredi Ödemesi olarak toplatmaya çalıştığımda

=ÇOKETOPLA(Sayfa2!G:G;Sayfa2!D:D;"Havale";D:D;"EFT";Sayfa2!E:E;"Vakıfbank Kredi Ödeme";Sayfa2!F:F;"Otel") 0 değeri veriyor.

İlk formüle nasıl bir ilave yapılarak hem EFT hem de Havale yazanları aynı hücrede toplatabilirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kendinize uyarlayınız.

=TOPLA(ÇOKETOPLA(Toplanacak Alan;KriterAlanı1;Kriter1;KriterAlanı2;{"EFT" ;"HAVALE"}))

s. a.

Üstad normalde formül işlevi görüyor ama eksik kalan yeri var.

Diyelim ki ben vakıfbank kredi ödemesini ay içerisinde iki kredimide ödemişim. Ama birini havale ile diğerini eft ile. Sizin verdiğiniz formül de ölçüt2 de ilk sıradaki i alıyor. Eft ise eft toplamları, havale ise havale toplamları veriyor.

Benim yapmaya çalıştığım vakıfbank kredi ödemesinin karşılığı olan eft ve havele toplamını hücreye tek kalem olarak yazdırmak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016, Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-12-2021
s. a.

Üstad normalde formül işlevi görüyor ama eksik kalan yeri var.

Diyelim ki ben vakıfbank kredi ödemesini ay içerisinde iki kredimide ödemişim. Ama birini havale ile diğerini eft ile. Sizin verdiğiniz formül de ölçüt2 de ilk sıradaki i alıyor. Eft ise eft toplamları, havale ise havale toplamları veriyor.

Benim yapmaya çalıştığım vakıfbank kredi ödemesinin karşılığı olan eft ve havele toplamını hücreye tek kalem olarak yazdırmak.
Örnek dosya eklerseniz daha hızlı yardım edilebilir.

s. a.

Oldu sağol üstad