Çoketopla Formülü yardım

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel
Merhaba Arkadaşlar forumda arattım fakat bulamadım. Çok e topla ile ilgili aşagıda ki gibi bir formülüm var. Formül Çalışıyorda fakat bir çok satırda bunun gibi formül olduğu için makinanın hesaplaması çok uzun sürüyor.

Bunu kısaltıp yine aynı sonucu verecek ve daha hızlı çalışacak bir formül var mı?

Formül;

EĞER(EBOŞSA(A2);"";ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"A101")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"A103")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"A104")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"A107")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"A109")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E101")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E102")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E105")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E108")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E123")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E125")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E126")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E132")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"H101")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"H102")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"KB")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y101")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y102")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y103")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y105")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y106")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"Y201")+ÇOKETOPLA('FATURA İSTATİSTİKLERİ'!S:S;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!B:B;C2;'FATURA İSTATİSTİKLERİ'!J:J;"E131"))

Formülde hesaplandığı üzere Çoketopla formülü ile yaklaşık 23 ayrı adet sorguyu hesaplayıp toplayarak geritiyor. Ben yine bu 23 adet sorguyu VE formülü kullarak Çoketoplaya eklemeye bile çalıştım ama başaramadım.

Benim istediğim aslında bu 23 adet sorgunun toplanıp gerilmesi İyşallah anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.

İ

İhsan Tank

Misafir
1 - biz koşulları ve hesaplamıyı nasıl göreceğiz ( dosya eklerseniz ve açıklama eklerseniz bu anlaşılır )
2 - versiyon diliniz 2003 gözüküyor ama 2007 ve üstü sürümlerde geçerli bir fonksiyon sormuşsunuz bunu anlayamadım

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel
evet 2007 ve 2010 sürümü kullanıyoruz. İşyerimde dışarıya dosya yükleme yapılamıyor. yukarıdaki formülde Y106 y201 Y105 vs gibi olanları tek formüle giremezmiyiz.