çoketopla formülüne benzer şekilde sayısal olmayan bir veriyi bulabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Arkadaşlar,

Çoketopla bildiğiniz gibi birden fazla kriteri seçerek sayısal bir veriyi döndürmekte.

Acaba tıpkı çoketopla fonksiyonu gibi birden fazla kriteri seçerek sayısal olmayan bir veriyi nasıl bulabiliriz.

Çoketoplaya benzer bir formül var mı?. Düşeyara ile çok deneme yaptım, belki oluyordur ancak çok uğraştım fakat netice alamadım.

YArdımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/07/2020
topla.çarpım'ı deneyın

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
emrehan bey,

topla.çarpım formülüde sayısal sonuçlar üzerine işlem yapıyor, bir kaç kez denedim, belki benim bilmediğim başka bir kullanım şekli vardır onu bilemem.

Ne dersiniz?

Saygılar,

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
merhaba,

örnek dosyayı ekledim.

dosyada PENCI_ISMERI_DATA sayfasından veriler alarak PENCİ İŞEMRİ ÖLÇÜ FORMUNA satır satır aktarıyorum.

Burada key sahalarım ISEMRI_NO ve en sol taraftaki sıra nolar.

Sayısal değer dönen kolonları rahatlıkla çoketopla ile doldurdum. Fakat STOK_KODU ve ISCILIK_DETAYI kolonları sayısal olmadığı için 0 (sıfır) değer döndürüyor.

Her işemrinden aynı olan sıra nolar olduğu düşünülüre (ki bu tabloda 1 (bir) her iki işemrinde de olduğundan ne yaptıysam halledemedim. Bir işemrini sabitleyip saydırmak gerekecek sanırım ancak işemrini aynı komutla hem ayırt edip hemde düşeyara ile veriyi getiremiyorum.

SQL de olsa son derece basit bir şey ancak excel de sayısalolmayan sahaları çoklu değişken fonksiyonlarla yapmak bir zor galiba.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Saygılar,

Ekli dosyalar