Çoklu Değer Arama

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var. İşin içinden çıkamadim elimde bir tablo var bu tabloda iç ve dış kalıp ölçüleri malın cinsi ve kalınlık ölçüleri var bunların hepsini bir tabloda birleştirdim. 2. sayfada ise değerleri teker teker aramıyayım die bir tablo hazırlamaya çalıştım bu tabloda ise iç ve dış kalıp ölçülerinive kalınlığı girdiğim zaman karsındaki malın cinsine göre fiyat değerlerini bulmasını istiyorum düşey ara ve yatay ara ile çözmeye çalıştım ama beceremedim çalışma sayfasını ekte veriyorum yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var. İşin içinden çıkamadim elimde bir tablo var bu tabloda iç ve dış kalıp ölçüleri malın cinsi ve kalınlık ölçüleri var bunların hepsini bir tabloda birleştirdim. 2. sayfada ise değerleri teker teker aramıyayım die bir tablo hazırlamaya çalıştım bu tabloda ise iç ve dış kalıp ölçülerinive kalınlığı girdiğim zaman karsındaki malın cinsine göre fiyat değerlerini bulmasını istiyorum düşey ara ve yatay ara ile çözmeye çalıştım ama beceremedim çalışma sayfasını ekte veriyorum yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
eki inceler misin
D5 hücresine D2 ve P2 hücresindeki değerler ile aynı olmalıdır.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alternatif olsun..

F5 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HEPSİ!$A$3:$A$3559=$B$5)*(HEPSİ!$B$3:$B$3559=$C$5)
   *(YERİNEKOY(HEPSİ!$D$2:$P$2;" m";"")+0=$D$5)*(HEPSİ!D3:P3559))
.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Başka bir alternatif;

F5 hücresie uygulayınız.

Kod:
=DOLAYLI("HEPSİ!"&ADRES(SATIR()-3+TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($B$5&"#"&$C$5;HEPSİ!$A$3:$A$5000&"#"&HEPSİ!$B$3:$B$5000;0));KAÇINCI($D$5&" m";HEPSİ!$A$2:$P$2;0)))

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın İhsan Tank, Sayın Ömer ve Sayın Korhan Ayhan Problemim ile ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Herbirinizin Çözümleri Mükemmel çalışıyor. Tekrar Teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
Sayın İhsan Tank, Sayın Ömer ve Sayın Korhan Ayhan Problemim ile ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Herbirinizin Çözümleri Mükemmel çalışıyor. Tekrar Teşekkür ederim.
rica ederim
Bende Hocalarıma çok Teşekkür ederim.
:yazici: