çoklu düşey arama makro ile nasıl yapılır

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(ford!$R$2:$R$3814;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(SOLDAN($B3;13)&"@"&$C3&"@"&$I$1;ford!$F$2:$F$3814&"@"&ford!$C$2:$C$3814&"@"&ford!$Q$2:$Q$3814;0)))));"";(İNDİS(ford!$R$2:$R$3814;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(SOLDAN($B3;13)&"@"&$C3&"@"&$I$1;ford!$F$2:$F$3814&"@"&ford!$C$2:$C$3814&"@"&ford!$Q$2:$Q$3814;0))))))

Formül;parça no, kod ve tarihe göre diğer sayfadan değer getiriyor, ilgili parçanın tarihle kesiştiği hücreye.

yukarıdaki gibi bir formul ile exel sayfası oluturdum. aslında verileri doğru olarak bulup doğru yerlere yapıştırıyor. ancak bu formulu günlük olarak 20 sütün ve 93 satıra kopyalatınca excel çalışmaz duruma geliyor.

excelde ki bugibi hesaplamalar makro ile yapılabilirse işlem süresi kısalırmı?

Nasıl yapılabildiği konusunda yardımlarınızı rica ederim

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyada bir gariplik var, ben açamadım.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Formülde değiklik "topla.çarpım kullandım" yapıp dosyayı tekrar ekledim. Bir öncekine göre daha az hesap süresi var. Ancak yinede excel ağır çalışıyor.

Ford yazan sayfaya hergün yeni siparişleri bir öncekinin üstüne yapıştırıyorum. Yeni gelen veride bir önceki gün verileri olmuyor. Planlama dosyası ilgili tarih için parçaları bulup sip kolonunda parça karşısındaki hücreye yapıştırıyor. Planlama sayfasında taihle sayfa bitene kadar olacak. Sayfa tamamlandığında yeni sayfa yeni tarihlerle kullanılacak. Burdda sorun gelen siparişler 15 günlük veri içeriyor ama planlama dosyası yaklaşık 60 günlük ve bu formul dosyayı yavaşlatıyor.
Istediğim, makronun formuller yerine çalışıp değerleri planlama sayfasında ilgili yere getirmesi ve geçmiş tarihler için "sip kolonunda" formulleri kullanmaması yani sadece ford kısmında görülen tarih aralığındaki siparişleri planlamaya getirecek.

Dosyayı ekte bulabilirsiniz. önerilerini bekliyorum
teşekkürler

Ekli dosyalar