çoklu eşleştirme yerleştirme

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional 2010
elimde mağazalardan ürünlerin sayısal kriterlerinin olduğu başlık ve şekli sabit içeriğinin değişken olduğu raporlar var

amacım mağaza bazında fiyat araştırması yada fiyata bağlı değişimleri birebir inceleyebilmek, sadece genele taklımadan. rapor kriterleri 13 kriterli olunca düşeyarayı uyarlayamadım çünki tek eşleştime değil 2 kritere göre eşleştirme g erekiyor

yani genelde 10 haftalık a ürününe ait satış ve kriter değerleri olduğunu varsayarsak; a mağazada 3 haftaya ve o ürüne ait veri olabilir. b mağazasındada hepsi yada birkaç haftaya ait veri olabilir, ve genelde 1000 e yakın ürün olduğunu ve hepsinin her hafta satışı olmadığını düşünürsek; her ürünün hafta sayısıda farklı olacaktır ki öyle.

şimdiden açıklama bile formül oldu :redface:

siz ustalarımın, sayfalar arasında gezinmeden tek sayfada bana sunabileceği pratik çözümleri varmıdır benzer açıklama ektede var

şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Veri menüsünden "BİRLEŞTİR" özelliğini bir inceleyin. Sanırım ihtiyacınızı karşılayabilir.

Ya da özet tablo ile sayfaları birleştirebilirsiniz. Bunu da bir deneyin.

Excel Vers. ve Dili
Melesef ilgili birleştir komutu uyarlanamıyor değer hatası veriyor içerik sayısal olduğundan ve ilgili veriler tablo olmadığından

bildiğim kadarı ile birleştir farklı hücreleri tek yerde toplamak için kullanılıyrdu tabi yanlış biliyorsam bana bakmayın

pivotta tablo eşleştirmeye gelince birbirleri tanımayan ay aralıkları var eşleştiremiyorum
bildiğiniz kısayolu varsa yine yardımlarınızı bekliyorum

iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Yardımcı olabilecek kimse yokmu

en azından fikirlerinizi paylaşın arkadaşlar...