çoklu FormÜl İÇİn Yardim

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaşlar benim Ekteki dosyada izah etmeye çalıştığım gibi bir sorunum var.Sorun bir satıra kod yazdığımda yan satırda isim belirecek ve bu yaklaşık 80 farklı rakamın karşılığında 80 farklı isim olacak

Yardımlar için teşekkürler

Evren gizlen arakadaşımızın önceki bir formülünden yararlanrak bu dosyayı düzelttim. Kendisine ve ilgilenen diğer arkaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Forumda DÜŞEYARA olarak aratınız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Düşey aradan fayda çıkmadı ama sadece ara dersem nasıl olur...Ara formülünü kullanarak acaba yapabilirmiyim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Düşey aradan fayda çıkmadı ama sadece ara dersem nasıl olur...Ara formülünü kullanarak acaba yapabilirmiyim.
Sayın ssazman,

Uzmanlar araştırmaya teşvik için ilgili linkleri belirterek kişilerin araştırarak öğrenmeleri için teşvik yapıyorlar.

Sayın espiyonajl hocanın farklı bir arkadaşın sorununu çözümlerken kullandığı formülle çözülmüş hali ektedir.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Düşey Ara ile omaması için sebep var. Siz İsim ve kod listesi oluşturmamışsınız. Sayfa 2 ye kod ve isim listesi oluşturdum. Ordan aratarak istediğiniz sonuca ulaşıyorsunuz.

Yok be illa oyle istemiyorum derseniz Yapmanız gereken Eğer formülüdür, ancak oda 80 sorguyu yapmakta biraz zorlanabilir. Sınırları nedeniyle.

Dosya ektedir.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Düşey Ara ile omaması için sebep var. Siz İsim ve kod listesi oluşturmamışsınız. Sayfa 2 ye kod ve isim listesi oluşturdum. Ordan aratarak istediğiniz sonuca ulaşıyorsunuz.

Yok be illa oyle istemiyorum derseniz Yapmanız gereken Eğer formülüdür, ancak oda 80 sorguyu yapmakta biraz zorlanabilir. Sınırları nedeniyle.

Dosya ektedir

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Uzman arkadaşlarım hepinizden allah razı olsun.Özellikle RALKAN teşekkür edrim.Ben ara formulü ile yapmaya çalıştım ama formül çok uzun yazısı çıkyordu şimdi çok iyi oldu.Herkese tekrar teşekkürler.Bu excel bir harika......:) :hihoho: