• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu hücreler için eşit mi sağlamasını yapmak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tmtdt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tmtdt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
Merhaba arkadaşlar baya denedim bir çözüm bulamadım. Altta örneklemeye çalıştığım gibi E sonuç sütununda A-D arasında birbirine eşit olmayan hücreler varsa hata döndürecek fakat boş olan hücreleri de atlayacak bir formül yapılabilir mi?

A

B

C

D

SONUÇ

1

5

5

5

DOĞRU

2

12

11

12

YANLIŞ

3

0

0

0

DOĞRU

4

3

2

5

3

YANLIŞ

5

0

1

0

YANLIŞ

Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(KAÇINCI(A2;B2;0)=1;"DOĞRU";EĞER(KAÇINCI(B2;C2;0)=1;"DOĞRU";EĞER(KAÇINCI(C2;D2;0)=1;"DOĞRU";"YANLIŞ")));"YANLIŞ")

Alternatif,

C++:
=TOPLA.ÇARPIM((A1:D1<>"")*(A1:D1=ARA(2;1/(A1:D1<>"");A1:D1)))=EĞERSAY(A1:D1;"<>")

Alternatif,

C++:
=TOPLA.ÇARPIM((A1:D1<>"")*(A1:D1=ARA(2;1/(A1:D1<>"");A1:D1)))=EĞERSAY(A1:D1;"<>")

Öneriniz için teşekkür ederim, bu formül örnekte çalışıyor ama 6 hücreye uyarlayınca hata veriyor. Bir yerde hata yapmış olmalıyım ama anlamadım. Düzenlediğim hali alttaki gibi:

=TOPLA.ÇARPIM((G2:M2<>"")*(G2:M2=ARA(2;1/(G2:M2<>"");G2:M2)))=EĞERSAY(G2:M2;"<>")

Bir sorun olmaması gerekir.

burada yazılan 2 formülde de sorun yaşıyorum. örnek excel dosyası ekledim. satırlarda boş hücre hariç eşit olmayan hücreler varsa "YANLIŞ" sonucu dönecek yine boş hücreler hariç hücreler birbiri ile aynı ise "DOĞRU" sonucunu dönecek bir formül. çok uğraştım inceledim ama işe yarayacak formülü bulamadım. ya da burada verilen formüllerin neden hatalı sonuç verdiğini çözemedim. yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

İlk mesajınızda görsel paylaşmıştınız. Bu paylaşımda tablonun formülle oluştuğundan bahsetmemişsiniz. Doğal olarak çözüm önerileride buna göre yapılmış.

Aşağıdaki güncel formülü deneyebilirsiniz.

C++:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:I2<>"")*(B2:I2=ARA(2;1/(B2:I2<>"");B2:I2)))=TOPLA.ÇARPIM(--(B2:I2<>""))

İlk mesajınızda görsel paylaşmıştınız. Bu paylaşımda tablonun formülle oluştuğundan bahsetmemişsiniz. Doğal olarak çözüm önerileride buna göre yapılmış.

Aşağıdaki güncel formülü deneyebilirsiniz.

C++:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:I2<>"")*(B2:I2=ARA(2;1/(B2:I2<>"");B2:I2)))=TOPLA.ÇARPIM(--(B2:I2<>""))

bu hali ile sorunum çözüldü, teşekkür ederim.

Geri