Çoklu Koşula Bağlı Sayma

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhaba. FIFO raporlaması yapmam gerekiyor fakat bir noktada takıldım yardımınıza ihtiyacım var.

Satışı yapılan ürünlerin en yakın tarihlerinden önce üretilmiş ve elde kalmış ürünleri saydıramadım. Aşağıdaki ekran görüntüsünde anlatmaya çalıştım.

Bunu formülize etmenin yolu var mıdır?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Sayın erdmkhrmn
Ürün sayıları yok.Belirttiğiniz tarihten önçeki ürüne bağlı tarihler mi? sayılaçak.Açıklama getirir misiniz?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Aşağıdaki formüllerin, istediğiniz sonuçları vermesi lazım.
►Formül, A sütununda E2'deki değer olup, B sütunundaki tarih F2'deki tarihten küçük olan satırların adetini verir.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($A$2:$A$10=D2)*($B$2:$B$10<E2))
►Aynı koşullara uyan en küçük tarihi bulmak istiyorsanız da aşağıdaki formülü dizi formülüne dönüştürerek
(formülü hücreye yapıştırın, ENTER ile değil CTRL+SHIFT+ENTER ile formülün girişini yapın) kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$10=D2;[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($B$2:$B$10<E2;$B$2:$B$10));1);"YOK")

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Sayın çıtır yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim Ömer Bey sorunumu çözen yanıtı vermiş.

Ömer Bey yardımınız için çok teşekkürler beni büyük bir dertten kurtardınız.

Mümkünse bir soru daha sormak istiyorum.

"a" sütunundaki stok kodlarına ait "b" sütunundaki üretim tarihleri arasından en yüksek değeri formülle nasıl bulabilirim?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sorularınızı, gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen küçük bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorunuz.
Örnek belge yükleme yöntemine ilişkinzkısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Yine dizi formülü (ENTER değil CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulama).
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]BÜYÜK[/COLOR]([COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($A$2:$A$10=D2;$B$2:$B$10);1);"YOK")