Çoklu süzme ve analiz hk.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konuyu sitede saatlerce aramama ve bir çok konuyu incelememe rağmen kendi dosyam üzerinde çözüm üretimiş değilim.

Soruma gelince;

Sayfada bulunan verileri listview üzerine alan ve bu veriler üzerinde analiz yapmaya olanak sağlayan bir yapı oluşturmaya çalışıyorum. Bu yapı öncelikle listedeki ürünleri yanlarında yazan haftalara göre süzme işlemi yapmalıdır. Aslında bunu Combobox yardımıyla yapıyorum(dosyada örneği mevcut) ancak istediğim çoklu seçimler ile süzme yapabilmek. Bunun için bir listbox kullanmayı düşündüm ancak uygulayamadım. Bu listboxa sayfadaki haftaları benzersiz getirecek ve bu haftalara göre seçim yapıldıkça süzme işlemi gerçekleşmelidir.

Bunun yanında işin geleceği adına bahsetmekte yarar gördüğüm ikinci adımı da anlatayım. Bu yapıda sayfada süzülen veriler (listbox seçiminden sonra) bir buton yardımıyla analiz edilecek ve türü türüne gruplanacak. Gruplanan bu verilerden "sarf miktarı" kendi içinde toplam sonucu üretecek(ETOPLA gibi) daha sonra bu sonuç "satış bakiye" ile toplanacak ve son olarak bakiyeden çıkarılacaktır. Eğer yapılan bu toplama, çıkarma işlemi sonucu sıfırdan küçük çıkarsa o satır renklenmelidir. Ayrıca list üzerinde yaptığımız veri rapor olarak başka sayfaya da yazdırılmalıdır. Tabi burada her ürün için bu işlem yapılmalıdır.

Eğer anlatamadığım noktalar var ise tekrardan açıklayabilirim. Ayrıca bu sorudaki amacım sadece baık yemek değil balığı yakalamyı da öğrenmektir.

İlgilenen ve değerli zamanını benim için ayıracak bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Saygı ver sevgilerimle.

Herkese iyi çalışmalar.

NOT: Konu hakkındaki görüş ve önerilere de açığım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
konu hakkında görüş belirtebilecek var mıdır?