mertmustafa01
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- ofice2007 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 04-07-2025
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Örnek dosyanızı paylaşır mısınız? Veya en kötü ihtimal kodunuzu ve formülleri.
[/ALINTI]
Sevgili Tugkan hocam ,
Örnek dosyam ekte veritabanı sayfası günlük verilerin girildiği sayfa veri sayfası girilen günlük işlemlerin toplamı olan sayfa olacak ilginiz için teşekkür ederim
Veri tabanı sayfasında KOD B2 hücresinde. Ama siz A2 demişsiniz. Düz mantıkla ekteki gibi yaptım ama kontrol eder misiniz?
Veya hangi hücrelere hangi değerler toplanacak daha detaylı yazar mısınız?
[/ALINTI]
Üstadım ellerine sağlık ama şöyle bir şey oluyor veri tabanında bulunan günler içerisinde girilmiş aynı koda sahip ürünleri hepsini toplaması lazım 1 vardiya 2 vardiya 3 vardiya kısmına
O zaman yaptığımız işlem doğru mu? Sadece aynı kodları bulup onları da dahil etmemiz gerekiyor.
Anladığım kadarıyla Pivot tablo ile de çözebiliriz. Eklediğim dosyada VERİ PİVOT sayfasını inceleyin. Pivot tabloyu özelleştirip yeni veriler geldiğinde yenileyerek güncelleyebilirsiniz.
Pivot konusunda bilginiz var mı?
[/ALINTI]
Sevgili üstad,
Syfaların içerisine yazdım bir bakabilirmisiniz.
Sevgili Valabi Kardeşim ,Syn @mertmustafa01 sanırım yapmak istediklerinizi eksik anlatmışsınız. Sistemden aldığınız bir veri olmalı. Bu verileri 1. Vardiya, 2. Vardiya, 3. Vardiya şeklinde ayrı ayrı toplatmak istiyorsunuz sanırım. Ve bunu tarihsel olarak yapmaya çalışmaktasınız. Doğru mu?. Sistemden aldığınız ya da formül içermeyen verileriniz nerede?
Hata görünen hücrelerde hücrenin boş görünmesini istiyorsanız EĞERHATA fonksiyonu ile boş yaptırabilirisiniz.
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(B2;VERİ!A:B;2;0);"")
Farklı ayların bilgilerini tek bir raporda görmek isterseniz , yani verilerinizde tarih bilgisi varsa ve bu tarihlerden aylık rapora ulaşmak isterseniz ektekine benzer bir şablonuz olabilir.
Farklı ayların bilgilerini tek bir raporda görmek isterseniz , yani verilerinizde tarih bilgisi varsa ve bu tarihlerden aylık rapora ulaşmak isterseniz ektekine benzer bir şablonuz olabilir.
[/ALINTI]
Günaydın Sevgili Walabi,
dünkü çalışmanız için teşekkür ederim dosyamda yazdım ürün raporları kısmına bir kontrol ederseniz sevinirim.
Satışlar adındaki sayfa sanırım manuel hazırladığınız bir rapor. Rapor verisinden başka bir rapor çıkarmaya çalışmaktasınız kanımca. Ancak bu durumda matrissel yapıyı kaybetmektesiniz. Yani satışlar sayfasında 1001, 1002, 1003 şeklinde olan kodlarınız soldan sağa gitmekte. Satışlar dediğiniz sayfaya konu olan verilerinizin orjinal hali yukardan aşağıya doğru olmalı. Bu verileri ekleyebilirseniz çözüm üretmek daha kolay olur.
[/QUO
Tekrardan Merhaba Sevgili Walabi,
düzenledim bir bakarmısınız
Amacınız iki tarih arasındaki değerlerin nasıl toplanacağını anlamak ise satış raporu sayfasındaki formüle bakınız.
C5 hücresine şu formülü yazmanız size sonuç verecektir.
=ÇOKETOPLA(SATIŞLAR!E:E;SATIŞLAR!C:C;A5;SATIŞLAR!B:B;">="&D$4;SATIŞLAR!B:B;"<="&E$4)
Bu da alternatif bir yol. topla.çarpım fonksiyonu ile hesaplama
Aynı sayfada F5 hücresine aşağıdaki formülü yazıp çoğaltırsanız aynı sonuçlara ulaşırsınız.
=TOPLA.ÇARPIM((SATIŞLAR!C$2:C$9999=A5)*(SATIŞLAR!B$2:B$9999>=$D$4)*(SATIŞLAR!B$2:B$9999<=$E$4)*(SATIŞLAR!E$2:E$9999))
OCAK | ŞUBAT | ||
01.01.2024 | 31.01.2024 | 01.02.2024 | 29.02.2024 |
0 | 0 |